RX570 Yükte 85 Dereceye Ulaşıyor

Alalı max 3 ay olmuştur hazır sistem aldığım için hiç bilmiyorum macun işlerini.
3 Aylık kartta zannetmiyorum termal macundan sorun olacağını. Ancak 85 dereceler pek normal gelmiyor bana. Kasa havalandırmanızı, kasa fanlarınızın yönlerini bir kontrol edin isterseniz. Hepsi doğru ise aldığınız yer ile iletişime geçin isterseniz.

Sistem boştayken böyle.
ghkgh.png

@BalikŞuşişi MSI Afterburner yüklüyse voltaj kontrolünü açın ve -100mV olarak ayarlayın. Ardından "Ayarlar" kısmından "Fan" sekmesine gelin. Oradan da fan profili oluşturabilirsin.
Voltaj nereden düşürülüyor. Yukarıdaki ise kapalı. Ek olarak profil nereden yapılıyor cahilim biraz.

@BalikŞuşişi Buradaki rehbere göz atabilirsin. Power limiti düşürme bu arada.

Ekran kartının ayarlarını hiç değirdinizmi?
•Güç limiti(%) vs. Eğer değiştirdiyseniz eski haline getirin.
•Driver ile ilgili bir sorunda olabilir.
•İmkanınız varsa kasanın kapağını açarak kullanabilirsiniz.
•Fan hızını arttırabilirsiniz fakat sorun ola bilir benim kartımın fanı hafif ses yapmaya başlamıştı bu yüzden.
•Zero RPM özelliğini kapatarak derecenin daha yavaş yükselmesini sağlayabilirsiniz bu özellik açıkken 60 dereceye kadar fan çalışmaz.

@BalikŞuşişi Buradaki rehbere göz atabilirsin. Power limiti düşürme bu arada.
Yukarıda bir arkadaş -100 demişti burada -37 veya -30 diyor hangisi yapmalıyım bir fikrin var mı?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı