Ekran kartım ve işlemcim ısınmıyor

Defkhammet

Hectopat
Merhabalar arkadaşlar 4 sene önce toplamış olduğum bilgisayarı sadece bir kere ısınmış olarak gördüm o da işlemcimdi ve termal macun kuruduğu için bilgisayarım yük altında CPU 65'i GPU ise 62'yi geçmiyor. Ne yaparsam yapayım ısınmıyor. Bu mükemmel bir sistem olduğu için değil biliyorum çok güçlü olmadığı için falan mı acaba onu merak ediyorum.
Sistem
MSI R7 370 Gaming 2 GB 256Bit GDDR5
i5 6500 3.2GHz 6MB
Cooler Master G750M 80+ güç kaynağı
8 GB RAM
ASUS B150M PRO anakart
W10Pro 64 Bit
Cevaplarınız için teşekkür ederim

Merhabalar arkadaşlar 4 sene önce toplamış olduğum bilgisayarı sadece bir kere ısınmış olarak gördüm o da işlemcimdi ve termal macun kuruduğu için bilgisayarım yük altında CPU 65'i GPU ise 62'yi geçmiyor. Ne yaparsam yapayım ısınmıyor. Bu mükemmel bir sistem olduğu için değil biliyorum çok güçlü olmadığı için falan mı acaba onu merak ediyorum.
Sistem.
MSI R7 370 Gaming 2 GB 256Bit GDDR5.
i5 6500 3.2GHz 6MB.
Cooler Master G750M 80+ güç kaynağı.
8 GB RAM.
ASUS B150M PRO anakart.
W10Pro 64 Bit.
Cevaplarınız için teşekkür ederim.

Işlemci Turbo frekansina cikiyor mu onu kontrol edebilirsiniz. Kasanizi da yazar misiniz o da onemli bir faktor eger kasaniz guzel hava aliyorsa bu degerler normaldir.

Işlemcinizin Turbo frekansi 3.6 GHz MSI Afterburner'dan islemci hizina oyun icinde bakarsaniz anlayabilirsiniz. Kasa fena değil gibi hava akışi olarak. Ekran kartinin sicakligini arttirmak için ayar yukseltebilirsiniz.

Evet araştırdım ve işlemcim zaten Turbo modda çalışıyormuş o konuda bir problem yok oyunlarda baktım orada da 3.4GHz seviyelerinde işlemciden yana bir problem yokmuş bunu öğrendim sayenizde. Ekran kartım ise oyun içinde 1100 MHz'lerde çalışıyorbu normal midir.
Işlemcinizin Turbo frekansi 3.6 GHz MSI Afterburner'dan islemci hizina oyun icinde bakarsaniz anlayabilirsiniz. Kasa fena değil gibi hava akışi olarak. Ekran kartinin sicakligini arttirmak için ayar yukseltebilirsiniz.

Sanırım yanlış anladınız beni. Benim amacım ekran kartı sıcaklığını arttırmak değil. Benim anlamadığım bu ekran kartı zorlansa ısınır değil mi zorlanmadığı için mi ısınmıyor onu merak ediyorum. Ayarlar yükseltiyorum az bir şey CoD Warzone'da 20FPS PUBG Lite'da öyle bir problem yok ama Full grafiklerde 62-90 arası FPS alıyorum.

Evet araştırdım ve işlemcim zaten Turbo modda çalışıyormuş o konuda bir problem yok oyunlarda baktım orada da 3.4GHz seviyelerinde işlemciden yana bir problem yokmuş bunu öğrendim sayenizde. Ekran kartım ise oyun içinde 1100 MHz'lerde çalışıyorbu normal midir?

Sanırım yanlış anladınız beni. Benim amacım ekran kartı sıcaklığını arttırmak değil. Benim anlamadığım bu ekran kartı zorlansa ısınır değil mi zorlanmadığı için mi ısınmıyor onu merak ediyorum. Ayarlar yükseltiyorum az bir şey CoD Warzone'da 20FPS PUBG Lite'da öyle bir problem yok ama Full grafiklerde 62-90 arası FPS alıyorum.

Zorlanip zorlanmadigini da MSI afteburnerdan ogrenebilirsiniz eger yuzde 95 gibi kullanimlardaysa zorlansa da isinmiyor demektir bu da işinize gelir.

Zorlanip zorlanmadigini da MSI afteburnerdan ogrenebilirsiniz eger yuzde 95 gibi kullanimlardaysa zorlansa da isinmiyor demektir bu da işinize gelir.
O zaman bu zorlansa da ısınmıyor demek çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler çok işime yaradı.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2020-06-01-00-30-06-61.jpg
    Screenshot_2020-06-01-00-30-06-61.jpg
    105,6 KB · Görüntüleme: 38
Güç modundayken cpu 2.9 Ghz’de çalışıyor. Yüksek performansan aldığımda 3.9’a çıkıyor. Fps anlamında da oyunlarda ciddi etkisi var. Zerre etki etmeyeceğinden emin misiniz? Ayrıca sürekli yüksek performansta tutması gerektiğini söylemedim. Tabii ki sürekli yüksek performansta tutmak gereksiz işlemciyi yorar. Konu sahibi arkadaş oyunlarda bilgisayarım tüm performansını ortaya koyamadığını hissediyorum demiş, o yüzden bu ayarları attım.
Güç ayarlarındaki prensip sadece bu onu da açıklayayım. İşlemci minimum ne kadar kullanılsın maximum ne kadar kullanılsın. Eğer dengelide tutarsan sistem gerektiğinde de %100 kullandırıyor zaten işlemcini. Senin dediğin olay turbo frekansıdır ki bu olay dengelide de oluyor. Güç tasarrufuna aldıysan eğer performans problemi tabii ki yaşarsın çünkü işlemcinin belli bi hıza ulaşmasını engelleyen bir ayardır o. Bence sen sadece frekans değerlerine bakma git bir benchmark yap hem dengeli modda hem performans modunda. Özetle güç tasarrufu modu işlemcini en fazla %70-80, dengeli modda sistem gerektiğinde %100 olacak, yüksek performans modunda da gerekse de gerekmese de %100 kullanacak.

Güç ayarlarındaki prensip sadece bu onu da açıklayayım. İşlemci minimum ne kadar kullanılsın maximum ne kadar kullanılsın. Eğer dengelide tutarsan sistem gerektiğinde de %100 kullandırıyor zaten işlemcini. Senin dediğin olay Turbo frekansıdır ki bu olay dengelide de oluyor. Güç tasarrufuna aldıysan eğer performans problemi tabii ki yaşarsın çünkü işlemcinin belli bir hıza ulaşmasını engelleyen bir ayardır o. Bence sen sadece frekans değerlerine bakma git bir Benchmark yap hem dengeli modda hem performans modunda. Özetle güç tasarrufu modu işlemcini en fazla %70-80, dengeli modda sistem gerektiğinde %100 olacak, yüksek performans modunda da gerekse de gerekmese de %100 kullanacak.

Yanıtın için teşekkür ederim bilgilendirici bir içerik olmuş lakin ben güç tasarrufu modunda kullanmıyorum. Dediğin gibi dengeli ya da yüksek performans modunda oyundayken bir fark olmuyor. İşlemcimin ve ekran kartımın gücünün bu kadar olduğunsa kanaat getirdim. Bugün hava çok sıcak olmasına rağmen yine de ikisi de 65 dereceyi geçmedi yük altında. FPS düşüşlerini de ek 8 GB RAM alarak çözdüm yakın zamanda bir M.2 almayı da düşünüyorum daha sonrada ekran kartı falan değiştiririm artık böyle böyle adam etcem sistemi :D.

Yanıtın için teşekkür ederim bilgilendirici bir içerik olmuş lakin ben güç tasarrufu modunda kullanmıyorum. Dediğin gibi dengeli ya da yüksek performans modunda oyundayken bir fark olmuyor. İşlemcimin ve ekran kartımın gücünün bu kadar olduğunsa kanaat getirdim. Bugün hava çok sıcak olmasına rağmen yine de ikisi de 65 dereceyi geçmedi yük altında. FPS düşüşlerini de ek 8 GB RAM alarak çözdüm yakın zamanda bir M.2 almayı da düşünüyorum daha sonrada ekran kartı falan değiştiririm artık böyle böyle adam etcem sistemi :D.
Sadece oyunda değil hiçbir şeyde bilgisayarın performansını etkilemez. (Güç tasarrufu modu hariç) Bizim millet o ayarları yanlış anlıyor olay sadece bundan ibaret yoksa Microsoft standart ayar olarak dengeli modu kullanmazdı eğer performansa negatif bir etki yaratsaydı.

Sistem.
MSI R7 370 Gaming 2 GB 256Bit GDDR5.
i5 6500 3.2GHz 6MB.
Cooler Master G750M 80+ güç kaynağı.
8 GB RAM.
ASUS B150M PRO anakart.
W10Pro 64 Bit.
Cevaplarınız için teşekkür ederim.

Ne güzel işte ısınma sorunun yok benim bilgisayarı senede bir termal macun sürmeme rağmen 70 derecenin altına zor indiriyorum bence değerler çok iyi.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı