Ekran kartıma kola döküldü

Inspectum

Decapat
Arkadaşlar merhaba. Yukarısı ızgaralı kasa kullanıyorum. Masamdan kasamın üstüne doğru 1 bardak su şarıl şarıl aktı. Ben ne olduguna anlam verip elimi fişe götürene kadar sistem kendi kendini kapattı. Ardından hemen fişi çekip tüm parçalarını söktüm, tinerle su fışkırtıp 1 gün boyunca kurumaya bıraktım. En çok kolanın ekran kartına sıçradığına eminim. Sistemi tekrar toplayıp çalıştırdığımda beklediğim gibi ekrana hiçbir görüntü gelmedi. Display Port ile HDMI portunu denedim tabii ki bir değişiklik olmadı. Sizce ne yapmam lazım garanti ilgilenir mi? Modeli MSI 1070 Ti veya bir öneriniz var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar merhaba. Yukarısı ızgaralı kasa kullanıyorum. Masamdan kasamın üstüne doğru 1 bardak su şarıl şarıl aktı. Ben ne olduguna anlam verip elimi fişe götürene kadar sistem kendi kendini kapattı. Ardından hemen fişi çekip tüm parçalarını söktüm, tinerle su fışkırtıp 1 gün boyunca kurumaya bıraktım. En çok kolanın ekran kartına sıçradığına eminim. Sistemi tekrar toplayıp çalıştırdığımda beklediğim gibi ekrana hiçbir görüntü gelmedi. Display Port ile HDMI portunu denedim tabii ki bir değişiklik olmadı. Sizce ne yapmam lazım garanti ilgilenir mi? Modeli MSI 1070 Ti veya bir öneriniz var mı?
Geçmiş olsun. Muhtemelen garanti kabul etmez. Benim tavsiyem kartı iyice temizleyip kaldır. 6 ay civarı kenarda dursun. Şansın varsa çalışma olasılığı düşükte olsa var. Logitech G410 model klavyeme kola döktüm k'ya basınca t yazıyordu falan kafası gitti iyice. Temizledim falan işe yaramadı. Sonra kaldırdım klavyeyi kenara. 6-7 ay sonra aklıma geldi klavye taktım baktım ilk günkü gibi çalışıyor :D

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
bu videoda adamlar senin başına geleni kendi istekleri ile yapıyorlar adamlarını kurutma kısmını iyice izle öğren ardından bence düzelir.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
bu videoda adamlar senin başına geleni kendi istekleri ile yapıyorlar adamlarını kurutma kısmını iyice izle öğren ardından yap bence düzelir.

bu videoda adamlar senin başına geleni kendi istekleri ile yapıyorlar adamlarını kurutma kısmını iyice izle öğren ardından bence düzelir.

Arkadaşın bilgisayar çalışır haldeyken dökülmüş. O da kısa devreye sebep olmuş. Videodaki yöntemin işe yarayacağını sanmıyorum.

Bir bileşene sıvının çalışırken temas etmesi ile tamamıyla elektrikten arındırılmış bir şekilde temas etmesinde çok fark var. Bu videoda kartta çalışan bir şey olmadığı için yani karttaki bileşenlerden geçen bir akım olmadığı için kısa devre oluşamaz ve kurutmayı iyi yaparsan kart zarar görmez. Ama akım geçen bir devreye sıvı temas ederse sıvıda iletken olduğu için kısa devre olur ve kartta hasara yol açar.

A.

Bir bileşene çalışırken sıvı temas etmesi ile tamamıyla elektrikten arındırılmış bir şekilde temas etmesinde çok fark var. Bu videoda kartta çalışan bir şey olmadığı için yani karttaki bileşenlerde bir akım olmadığı için kısa devre oluşamaz ve kurutmayı iyi yaparsan kart zarar görmez. Ama akım geçen bir devreye sıvı temas ederse sıvıda iletken olduğu için kısa devre olur ve kartta hasara yol açar.

Anladım ben bildiğim kadarı ile yardım etmeye çalıştım bende fazlası yok :)

Anakarta bir şey olcağını sanmam olasılık az işlemcide öyle. Makinayı açtığında fanlar dönüyor muydu?
Kasanın fanları dönüyordu , ekran kartının fanları dönmüyordu
Pirince yatırıp bekletin birkaç gün hocam, acele etmeyiniz.
2 gün beklicem , gelişmeleri tekrar aktarırım
Sistemi tekrar kurdugun da bilgisayar calisti yoksa goruntu mu vermedi yoksa sistem hic baslatmiyor mu kendisini?
sistem başlıyordu anladığım kadarıyla çünkü power supply fanı , ekran kartının ve kasanın aydınlatmaları ve ayrıyetten kasanın fanları çalışıyordu. Ekran simsiyah ama

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı