Ekran kartıma meyveli soda sıçradı

Yaşamazsın kartı çıkar temizledikten sonra kurutmayı unutma.
Aynen öyle. Kartı çıkartın. Kurusun, su varken çalışırsa yani meyve suyu varken çalışırsa oksitlenir, hiç çalışmaz bir daha. Kurutmalısınız.

Yardımcı olan herkese teşekkür ederim. Tiner, bez, kulak çöpü ile tertemiz yaptım, hafif zarar vermeyecek derecede baskı uygulayarak çıkmayan lekeler tamamen çıktı. Devre aralarına bez rahat girmediği için, kulak çöpü ile yaptım ve son olarak sabit tutmama şartı ile fön ile kuruladım güzelce. 10 dakika GPU stress test yaptım, şu an sorunsuz kullanıyorum.

sasa

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,

Öncelikle sıvı teması vakalarında kartın elektrikle olan ilişiği kesilir. Tiner yerine alkol kullanmak daha mantıklı olurdu ama yine mantıklı bir hareket yapmışsınız. Sıvı sıçrayan bölge tinerle temizlenir ve bir süre(10-15dk) kurumaya bırakılır. Sonrasında sorunsuz şekilde kullanmaya devam edebilirsiniz. Sıvı temasında kısa devre nedeniyle hemen arıza verebilir veya bir süre sonra iyi temizlenmediği için oksitlenme yapar ve yine kısa devre meydana gelerek arızaya sebep olur. Bir süre izleyin eğer oksitlenme vb. durum oluşursa bir servise götürmeyi ihmal etmeyin.

GPU testleri anlık geribildirimler verir. Kartınızda zamanla oluşabilecek sorunlara karşı savunmasız kalmayın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı