Ekran kartında NVIDIA mı AMD mi tercih edilmeli?

BADİ_1

Centipat
Makaleler
2
Yakında masaüstü dizmeyi planlıyorum, yakın arkadaşım var ve onun da hiç masaüstü bilgisayarı olmamış ve ona dedim ki NVIDIA yerine Radeon mu alsam dedim, kendi fikrime katılacağını sandım ve "Ateş ve Su kaldırır mı?" diyerek fikrimle dalga geçti. Siz ne düşünüyorsunuz, şu NVIDIA fanboyları çok sıkmaya başlamadı mı? Yorumlarınızı duymak istiyorum.

Valla hocam bende Amd ekran kartı var yaşamadığım sorun kalmadı diyebilirim. Ekran kartının saf gücünden memnumum ama sürekli yazılımdan kaynaklı sorunlar yaşıyorum. Güncelleme geldiğinde yüklemeye korkuyorum hatta güncellemiyorum artık. İlk fırsatta NVIDIA'ya geçiş yapacağım.

NVIDIA'nın 2025'in başından bu yana stabil sürücü çıkartamaması akıllarda çok soru bırakıyor şahsen.
Bütçenize göre değişir, eğer bütöeniz çoksa 5080/5090 gibi kartların AMD dengi olmadığından illa NVIDIA almak zornundasınız. Ancak daha alt bütçelerde AMD daha mantıklı olabiliyor.

Paran varsa NVDIA alabilirsin. Paran az ancak sorun yaşamayacağımı düşünüyorum dersen AMD alabilirsin. Fazla da söze gerek yok sanırım. Ben AMD kullanan çoğu kişide sorun gördüğüm için ekran kartı olarak NVDIA öneririm. Söz konusu işlemciyse o zaman AMD iyi bir tercih olabilir.

Yakında masaüstü dizmeyi planlıyorum, yakın arkadaşım var ve onun da hiç masaüstü bilgisayarı olmamış ve ona dedim ki NVIDIA yerine Radeon mu alsam dedim, kendi fikrime katılacağını sandım ve "ateş ve su kaldırır mı?" diyerek fikrimle dalga geçti. Siz ne düşünüyorsunuz, şu NVIDIA fanboyları çok sıkmaya başlamadı mı? Yorumlarınızı duymak istiyorum.

AMD artı yönleri fazla VRAM ucuz NVIDIA yazılım artı teknoloji fakat VRAM konusunda cimri pahalı RTX teknolojisi iyi AMD kötü yazılımı iyi değil RTX de eğer açmayacaksan AMD düşün.

AMD öneririm RX 9060XT veya bütçeye göre RX 9070XT. Ama kafam daha rahat olsun diyorsan NVIDIA almanı öneririm. NVIDIA'nın sorunlarının sürücü kaynaklı eski AMD ekran kartlarında ki problemlerinin daha çok donanımsal olduğunu düşünüyorum.

İki markada da sorunlar var artık, biri diğerinden sorunsuz diye ne alın ne değiştirin ben söyleyeyim.

Soruya gelirsek, bütçeye ve kullanacağın alana göre değişir.

Misal; yapay zeka konusunda tek tercihin NVIDIA olmalı. Sadece oyun oynayacağım dersen AMD alabilirsin fazla para harcamaya gerek yok. Kısaca ben paket istiyorum dersen NVIDIA, yok bana oyun yeter dersen AMD.

İki markada da sorunlar var artık, biri diğerinden sorunsuz diye ne alın ne değiştirin ben söyleyeyim.

Soruya gelirsek, bütçeye ve kullanacağın alana göre değişir.

Misal; yapay zeka konusunda tek tercihin NVIDIA olmalı. Sadece oyun oynayacağım dersen AMD alabilirsin fazla para harcamaya gerek yok. Kısaca ben paket istiyorum dersen NVIDIA, yok bana oyun yeter dersen AMD.
50 bin TL lik olacak ve İncehesap'tan hazır kasa + monitör almayı düşünüyorum. Hangi ekran kartını önerirsiniz?

Not: Güncel sistem: RTX 3050 Tİ Laptop 4gb Vram hiç yetmiyor artık yeni sisteme geçmemin en büyük sebebi bu

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı