Ekran Kartında Nvidia mı, AMD mi?

Sizce?

• Nvidia

Oy: 89 75,4%
  • AMD

Oy: 29 24,6%

• Oy verenlerin toplamı
    118
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Fiyat performans olarak bakmak lazım. Ama AMD hala Nvidia'nın çok çok gerisinde. Gönül ister ki yetişsin tekel haline dönüşmesin. Düşük bütçede AMD'nin güzel kartları var her ne kadar 1060 kadar enerji sömürse de.

Kartların üreticisi yerine model karşılaştırma yapsanız olmaz mı? RX 580, GTX 1060 gibi. Gidip RTX 2080 Ti ile RX 560 karşılaştırmayın mesela. RX serisi muadillerine göre bence çok daha iyi bir seri. Vega 7'de üst seviye de RTX 2080'in rakibi olacak. AMD saygı gösterirken Nvidia'nın Vega 7'nin çıkıp RTX 2080 gücünde olması sözüne Nvidia'nın cevabı RTX 2060 gücünde bile olamayacak oldu. Fiyat performans ürünleri olarak AMD muadil kartlara göre kat kat ve kat daha iyi.

8 gb Rx 480 kullanıcısı olarak driverlardan çok çektim.
Bir ara Rainbow Six Siege oynarken çöküyordu. En son yabancı bir forumda update notlarına bakın diyordu: Rainbow Six Siege'de duvar patlatılınca veya C4 patlatılınca oyun çökebilir.
İstisnasız çöküyordu da, bu bahsettiğim opsiyonel driver değildi. Resmi sürümdü.
Birkaç ay boyunca Radeon Wattman ...... durduruldu gibi raporlarla oyunlarda crashler başladı. Ddu ile driver kaldır eski driver kur nafile. Format attım olmadı. Sorun PSU'dan diye FSP HYDRO G 750 WATT (eskisi cooler master 700 watt %85 verimli) aldım yine düzelmedi. Forumlarda Radeon Wattman ile voltaj vs. ayarlayan ayarlayana. Bu çaba sadece crashi geciktiriyordu. Kendi kendine driver güncellemelerle çözüldü.
Geçen gelen resmi güncellemede:
Battlefield V players may experience character outlines stuck on screen after being revived. Yazıyor.
En son olarak iki aydır aldığım video kayıtlarda oyun sesi yok. Ddu ile driver kaldırıp kurdum, realtek ve ekran kartı driverlarını kaldırıp kurdum boş. Nadiren düzgün kayıt alabiliyorum.
Size soruyorum Rainbow Six Siege ve Battlefield 5 gibi oyunlara düzgün driver çıkaramayan, oyunlarda radeon Wattman hatası veren, video kayıtta sorunlu( bu sorunu yaşayan az diğer sorunlara nazaran) bir firma için ne düşünürsünüz.
Forumlarda rx 470-480-570-580 ısınma ve crash hataları başlıklarına bakın ve 1050ti-1060-1070 ile ilgili sorun başlıklarına bakın bir de.
Ekran kartımın tam modeli: Msi Gaming X 8G
Windows'um da oem keyli orjinal w10 pro, idm bile orjinal kullanıyorum.

Bence bütçe ve isteğe göre değişir. Ben orta seviye bir tüketiciyim. Fiyat/Performans için AMD tercih ediyorum.

Nvidia her zaman daha performanslıdır AMD'ye göre, tercihim Nvidia.

Son düzenleyen: Moderatör:
Başlıkta fiyat gözetmeksizin deniliyor ama herkes fiyat performans yazmış. Herkes çok iyi biliyorki Nvidia yıllardır AMD'den çok daha iyi. Fiyat performans deyipte konuyu bulandırmayalım.

Söylenilenlere ek olarak bende bir şeyler ekleyeyim. Nvidia neden pahalı veya neden daha çok tercih ediliyor sorusunu kendime sorup cevaplayayım. Taşlar biraz daha yerine oturacaktır.

Nvidia, AMD ye göre daha çok yenilikçi tecrübeli ve her an Nvidia tarafından yeni bir hamle gelerek yeni bir ekran kartı modeli veya yeni bir güncelleme ile yeni özellikler gelebilir düşüncesi algısı var. En basiti şuradaki kullanıcıların % 51 'i bile bana katılacaktır. Bu da Nvidia 'nın başarısını ortaya koyar yeterde artar. Ama AMD tarafında böyle bir algı yok yani tam anlamıyla güven vermiş değil..
Bunu Nvidia ve AMD kullanıcıları da üreticileri de biliyor. Kullanıcılar bunu bildiği için çok tercih edilme sebebi aynı şekilde nvidia üreticileri de bu durumu kullanıcıların bildiğini biliyor ve fırsata çeviriyor.

Ben daha oy kullanmadım sonuçlar ortada.
Eki Görüntüle 369224

"Nvİdİa ÇoH iYi MoRuQ" diyip duruyor önüne gelen. Neye göre hangi karta göre arkadaş azcık kafa kullanalım. Marka yerine model karşılaştırın.
GTX 1060 yerine RX 580 almak daha mantıklı. Veya GTX 1050 TI almak yerine RX 570 almak kat kat daha mantıklı. Ama tutup RTX 2060 yerine RX 590 almamalısın. Neye göre Nvidia daha iyi? Neye göre AMD daha iyi? Nvidia veya AMD daha iyi demen için kartlarından değil sürücülerinden, yazılımlarından veya fiyat/performans oranından VS. bahsediyor olman lazım ki karşılaştırma yapabilesin. Kartlar arasında genel bir karşılaştırma nasıl yapabilirsin anlamıyorum?
Hadi bunu geçtim tamam Nvidia kartları daha çok seviyorsun. Donanım bilgin de var ve AMD kart almayı sevmiyorsun. O zaman AMD kötü demeyeceksin. Ben Nvidia almayı seviyorum diyeceksin. Nvidia karta daha çok güveniyorum diyeceksin. Ama önüne gelen 3 kuruşluk donanım bilgisiyle "Nvidia daha iyi, AMD kötü moruk." diyip duruyor anlamıyorum. Hiç mi araştırmıyorsunuz?
Başlıkta fiyat gözetmeksizin deniliyor ama herkes fiyat performans yazmış. Herkes çok iyi biliyorki Nvidia yıllardır AMD'den çok daha iyi. Fiyat performans deyipte konuyu bulandırmayalım.
Evet bu mantığına hayran kaldım dostum. O zaman GTX 1050 TI'dan çok çok daha performanslı ve daha ucuz olan RX 570 yerine 1050 TI al sen tamam mı? Fiyat/performansın ne olduğunu bile bilmiyorsun sen. Arkadaşından veya Facebook'tan duyduğun bilgiler ile mesaj yazmış olmak için yazıyorsun. Sonuçta donanım bilginin tümü Nvidia daha iyi demekten başka bir şey değil.

Bunu GTX 1050 TI kullanan biri olarak söylüyorum. Kartımdan gayet memnunum ve aldığım zaman parasını hak ediyordu. Ben aldığımda RX 570 çok pahalıydı. Şu an alcak olsam RX 570 alırım. Daha ucuz ve daha iyi. İş fiyatta ve fiyatına göre verdiği performansta bitiyor. F/P oranı yüksek kartı alırım her zaman. AMD veya Nvidia olduğu için değil. Bana hangisi ucuza daha iyi performans veriyorsa onu alırım.

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…