"Nvİdİa ÇoH iYi MoRuQ" diyip duruyor önüne gelen. Neye göre hangi karta göre arkadaş azcık kafa kullanalım. Marka yerine model karşılaştırın.
GTX 1060 yerine RX 580 almak daha mantıklı. Veya GTX 1050 TI almak yerine RX 570 almak kat kat daha mantıklı. Ama tutup RTX 2060 yerine RX 590 almamalısın. Neye göre Nvidia daha iyi? Neye göre AMD daha iyi? Nvidia veya AMD daha iyi demen için kartlarından değil sürücülerinden, yazılımlarından veya fiyat/performans oranından VS. bahsediyor olman lazım ki karşılaştırma yapabilesin. Kartlar arasında genel bir karşılaştırma nasıl yapabilirsin anlamıyorum?
Hadi bunu geçtim tamam Nvidia kartları daha çok seviyorsun. Donanım bilgin de var ve AMD kart almayı sevmiyorsun. O zaman AMD kötü demeyeceksin. Ben Nvidia almayı seviyorum diyeceksin. Nvidia karta daha çok güveniyorum diyeceksin. Ama önüne gelen 3 kuruşluk donanım bilgisiyle "Nvidia daha iyi, AMD kötü moruk." diyip duruyor anlamıyorum. Hiç mi araştırmıyorsunuz?
Evet bu mantığına hayran kaldım dostum. O zaman GTX 1050 TI'dan çok çok daha performanslı ve daha ucuz olan RX 570 yerine 1050 TI al sen tamam mı? Fiyat/performansın ne olduğunu bile bilmiyorsun sen. Arkadaşından veya Facebook'tan duyduğun bilgiler ile mesaj yazmış olmak için yazıyorsun. Sonuçta donanım bilginin tümü Nvidia daha iyi demekten başka bir şey değil.
Bunu GTX 1050 TI kullanan biri olarak söylüyorum. Kartımdan gayet memnunum ve aldığım zaman parasını hak ediyordu. Ben aldığımda RX 570 çok pahalıydı. Şu an alcak olsam RX 570 alırım. Daha ucuz ve daha iyi. İş fiyatta ve fiyatına göre verdiği performansta bitiyor. F/P oranı yüksek kartı alırım her zaman. AMD veya Nvidia olduğu için değil. Bana hangisi ucuza daha iyi performans veriyorsa onu alırım.