Ekran Kartında Nvidia mı, AMD mi?

Sizce?

  • Nvidia

    Oy: 89 75,4%
  • AMD

    Oy: 29 24,6%

  • Oy verenlerin toplamı
    118
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Fiyat/performans bakımından AMD'nin önde olduğu bir gerçek, orta-üst seviye sistemlerde tercih edilmesini önerdiğim bir marka. RX 580 8GB kullanıyorum ve öyle ısınma vs. yaşamadım. Ayrıca sürekli güncel oyunlar için sürücü güncellemesi getiriyorlar (örneğin Apex Legends) yani eski yazılımsal konudaki AMD artık yok.

Nvidia ise her zaman kaliteliydi sürücü konusunda da performans bakımında da iyi. Üst segmentte tercih edilmesini öneririm RTX ve 1070, 1080 gibi zira GTX 1050Ti 4GB fiyatına şu an RX 580 bulmak mümkün ve performans açısından devasa fark bulunmakta.

Bütçenize göre seçim yapmanızı öneririm kısaca herhangi bir markanın fanboyluğunu yapmaya gerek yok.
 
Arkadaşlar bütçe gözetmeksizin Nvidia mı yoksa AMD ekran kartı mı alınmalı? ikisi arasındaki fark nedir? Nvidia neden pahalı?
Bütçe Gözetmeden bu tür bir karşılaşma yapmak pek doğru olmaz çünkü iki markanında fiyatına göre bir birinden daha iyi ürünleri bulunmaktadır.
 
"Nvİdİa ÇoH iYi MoRuQ" diyip duruyor önüne gelen. Neye göre hangi karta göre arkadaş azcık kafa kullanalım. Marka yerine model karşılaştırın.
GTX 1060 yerine RX 580 almak daha mantıklı. Veya GTX 1050 TI almak yerine RX 570 almak kat kat daha mantıklı. Ama tutup RTX 2060 yerine RX 590 almamalısın. Neye göre Nvidia daha iyi? Neye göre AMD daha iyi? Nvidia veya AMD daha iyi demen için kartlarından değil sürücülerinden, yazılımlarından veya fiyat/performans oranından VS. bahsediyor olman lazım ki karşılaştırma yapabilesin. Kartlar arasında genel bir karşılaştırma nasıl yapabilirsin anlamıyorum?
Hadi bunu geçtim tamam Nvidia kartları daha çok seviyorsun. Donanım bilgin de var ve AMD kart almayı sevmiyorsun. O zaman AMD kötü demeyeceksin. Ben Nvidia almayı seviyorum diyeceksin. Nvidia karta daha çok güveniyorum diyeceksin. Ama önüne gelen 3 kuruşluk donanım bilgisiyle "Nvidia daha iyi, AMD kötü moruk." diyip duruyor anlamıyorum. Hiç mi araştırmıyorsunuz?

Evet bu mantığına hayran kaldım dostum. O zaman GTX 1050 TI'dan çok çok daha performanslı ve daha ucuz olan RX 570 yerine 1050 TI al sen tamam mı? Fiyat/performansın ne olduğunu bile bilmiyorsun sen. Arkadaşından veya Facebook'tan duyduğun bilgiler ile mesaj yazmış olmak için yazıyorsun. Sonuçta donanım bilginin tümü Nvidia daha iyi demekten başka bir şey değil.

Bunu GTX 1050 TI kullanan biri olarak söylüyorum. Kartımdan gayet memnunum ve aldığım zaman parasını hak ediyordu. Ben aldığımda RX 570 çok pahalıydı. Şu an alcak olsam RX 570 alırım. Daha ucuz ve daha iyi. İş fiyatta ve fiyatına göre verdiği performansta bitiyor. F/P oranı yüksek kartı alırım her zaman. AMD veya Nvidia olduğu için değil. Bana hangisi ucuza daha iyi performans veriyorsa onu alırım.
Tekrar söylüyorum AMD veya Nvidia daha iyi diyemeyiz doğrudan. Neye göre kime göre iyi? Bu yüzden anketi oylamadım. Bana kalırsa Nvidia sürücü yönünden, sürekli getirdiği yeniliklerden dolayı o konuda AMD'den daha iyi. AMD güç tüketimi konusunda kötü. Ancak F/P oranı olarak baktığımızda aynı/benzer performanstaki kartı daha ucuza sattığını görebiliyoruz. AMD bu yönden Nvidia'dan daha iyi. AMD'nin bir diğer eksi RTX 2080 TI gibi güçlü kartlar çıkaramaması.

Ancak böyle bir karşılaştırma yapabiliriz.
Ama 3 kuruşluk donanım bilgisiyle gelip "Amede kötü moruk invidya al." diyenlere deli oluyorum. Yazmış olmak için yazıyorlar. "Feysbuk"dan ve çevresindeki donanımdan bihaber insanlardan duyduklarıyla geliyor buraya bir şeyler saçmalıyor.

Soru belirttiğim gibi net olmadığından oylanacak bir anket değil.
 
Alt seviye: NVIDIA - AMD duruma göre.
Orta seviye: AMD.
Üst seviye: NVIDIA.

Bütçe sınırsızsa NVIDIA RTX al geç.
Hocam sizce de doğru değil miyim yazım uzun diye kimse okumuyor sanırım :)

"Tekrar söylüyorum AMD veya Nvidia daha iyi diyemeyiz doğrudan. Neye göre kime göre iyi? Bu yüzden anketi oylamadım. Bana kalırsa Nvidia sürücü yönünden, sürekli getirdiği yeniliklerden dolayı o konuda AMD'den daha iyi. AMD güç tüketimi konusunda kötü. Ancak F/P oranı olarak baktığımızda aynı/benzer performanstaki kartı daha ucuza sattığını görebiliyoruz. AMD bu yönden Nvidia'dan daha iyi. AMD'nin bir diğer eksi RTX 2080 TI gibi güçlü kartlar çıkaramaması."
 
Fantastik Turk, kıyaslaman cok saçma. Ne yani 1050ti ile dediğin kartların eşit olduğunu nerden cıkardın. Fiyatları aynı diye aynı seviye olarak kabul edemezsin. Nvidia her modeli normal fiyatından daha pahalıdır. RX 570, 580'ni GTX 1060'la kıyaslasana.
 
Karttan karta ve fiyatına göre değişir, bu bundan iyi diyemezsiniz. Ha, 2080Ti’ın da şu anda rakipsiz olduğu bir gerçek, eksi olarak sayılabilir.
 
Karttan karta ve fiyatına göre değişir, bu bundan iyi diyemezsiniz. Ha, 2080Ti’ın da şu anda rakipsiz olduğu bir gerçek, eksi olarak sayılabilir.
Kesinlikle katılıyorum.
Fantastik Turk, kıyaslaman cok saçma. Ne yani 1050ti ile dediğin kartların eşit olduğunu nerden cıkardın. Fiyatları aynı diye aynı seviye olarak kabul edemezsin. Nvidia her modeli normal fiyatından daha pahalıdır. RX 570, 580'ni GTX 1060'la kıyaslasana.
Elbette denk kartlar. Ne diyorsun sen? RX 570'in rakibi 1050 TI. Aynı fiyat segmentindeler çünkü. 1060'ın RX 580. RX 580 1060'a göre daha F/P bir kart. RX 570 de 1050 TI'a göre kat kat kat F/P bir kart. Denk kartları karşılaştırdım.
Boş boş bir markanın ekran kartını savunmaya gerek yok.
@Jira Sürücü olarak AMD kötü sayılmaz ama Nvidia daha iyi bu konuda. Ona göre kıyaslama yaptım.
 
Üst düzey kartlar için nVidia, f/p kartlar için AMD.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı