Ekran Kartında Nvidia mı, AMD mi?

Sizce?

• Nvidia

Oy: 89 75,4%
  • AMD

Oy: 29 24,6%

• Oy verenlerin toplamı
    118
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Her iki ekran kartı alınır. Ama hangisi alınır sorusunun cevabı en iyi kullanıcının kendisinde. Fiyat performans mı fiyat mı performans mı marka mı ve kullanım amacı gibi..... soruları önce kullanıcı kendisine sormalı zaten cevabı da bulacaktır.

NVIDIA lider firma olduğu için pahalı. Fiyat performans olarak AMD daha iyidir. 1050 Ti fiyatına %60-70 daha performanslı RX 580 alınabiliyor.

"Bütçe gözetmeksizin" diye belirtildiği için sorunun cevabı net şekilde Nvidia çünkü üst düzey kartlarda AMD yıllardır rakip olamıyor. Benzer sınıftaki kartlarda Nvidia'nın fiyatlarının daha yüksek olmasının sebebi ise muhtemelen pazar lideri durumunda olduğu için rekabete daha yüksek fiyatlarla girebiliyor olmasıdır. Bunun dışında yonga başına maliyet farkı varsa da bilmiyorum.

Düşük bütçe için AMD daha mantıklı bir tercih ama madem bütçe sorunun yok o zaman Nvidia.

Hiç Nvidia kartım olmadığından mıdır yoksa bu bazı oyunların(Crysis 2 gibi) açılışında ki o kadının "İntinivya" demesinden midir nedir bilmiyorum ama Nvidia'ya karşı hep bir zaafım var. Onu seçerdim. 😀

Söylenilenlere ek olarak bende bir şeyler ekleyeyim. Nvidia neden pahalı veya neden daha çok tercih ediliyor sorusunu kendime sorup cevaplayayım. Taşlar biraz daha yerine oturacaktır.

Nvidia, AMD ye göre daha çok yenilikçi tecrübeli ve her an Nvidia tarafından yeni bir hamle gelerek yeni bir ekran kartı modeli veya yeni bir güncelleme ile yeni özellikler gelebilir düşüncesi algısı var. En basiti şuradaki kullanıcıların % 51 'i bile bana katılacaktır. Bu da Nvidia 'nın başarısını ortaya koyar yeterde artar. Ama AMD tarafında böyle bir algı yok yani tam anlamıyla güven vermiş değil..
Bunu Nvidia ve AMD kullanıcıları da üreticileri de biliyor. Kullanıcılar bunu bildiği için çok tercih edilme sebebi aynı şekilde nvidia üreticileri de bu durumu kullanıcıların bildiğini biliyor ve fırsata çeviriyor.

Ben daha oy kullanmadım sonuçlar ortada.
369224

Son düzenleyen: Moderatör:
Nvidia lider marka ondan pahalıdır .
Bazı istisnalar dışında nvidia almak daha doğru, bütçe sıkıntın yoksa
Gtx 1050 ti veya 1060 yerine Rx570 veya 580 fiyat performans açısından daha mantıklı olabiliyor.
Bütçe sıkıntısı yoksa alırsın RTX2080 Ti [emoji23]

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı