Öncelikle PSU veya anakart kaynaklı olma ihtimali yok bunun yabancı forumlarda çok konusu açıldı ve asla değişmiyor. Benim de CW sesim azıcık vardı ve küçük bir undervolt yaparak tamamen ortadan kaldırdım. Ayarları atmadan önce CW neden oluşuyor onu anlatayım.
CW ekran kartı fazla yüke girdiğinde yüksek elektrik tüketimi yapar ve bobinler bu elektriklerin iletimini sağlarken aşırı hızlı hareket ettiği için duyduğumuz vızırtı sesi meydana geliyor. Bunun birkaç çözümü var bunları da alta yazıyorum bir tanesi muhtemelen çözecektir.
1: Benim yaptığım undervolt işlemi yani güç tüketimini ve frekansları kısarak %2 gibi bir kayıp ile hem güç tüketimi azaltma hem de vızıltıdan kurtulma (Örnek vericek olursam Hogwarts legacy 150 sabit alırken 145 sabit alıyorum ama anlık W tüketimi 320'den 240 civarına düştü.)
Eki Görüntüle 1699774
Eki Görüntüle 1699775
Bunlar benim örnek ayarlarım. 95 mv ve devamında sabitleyerek performans kaybı olmadan düşük güç tüketimi ile bobinlere binen anlık yükü azalttım.
2. Çözüm yeni termal pedler takmak bu bir ihtimal bobinlerin çarpmasını engelleyebilir ama düşük bir ihtimal.
3. Ekran kartının arka plakasındaki vidaları minimal seviyede gevşetme.
Bu çözümleri çok uzun araştırmalarım sonucu kullanıcılarda işe yaradığını okuduğum için yaptım ancak 2. ve 3. çözüm belki garantiyi devre dışı bırakabilir.