Ekran kartını %100'de çalıştırınca 83 derece oluyor

• Konuyu başlatan Frik
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 42
  • Görüntüleme 13.044
Power limiti azalttığınız takdirde kartınızın güç beslemesini kesmiş oluyorsunuz dolayısıyla bu da daha az performans anlamına geliyor. Kasa içi hava sirkülasyonunuzun iyi olduğundan emin olun. Aynı kartın ROG STRIX modelini kullanan arkadaşım 55'li dereceleri geçmediğini söylüyordu. Keza aynı şekilde RTX 2060 ROG STRIX kullanıcısı olarak kartım 58 59 dereceyi çok nadir görüyor.

Kasa içine fan ekleyin veya MSI Afterburner üzerinden özel fan yapılandırması oluşturun
Ne yazık ki donanım değişikliği yapamam. Özel fan yapılandırma ayarları nasıl olmalı?
Fan hızını arttırmayı deneyebilirsin
Kaça çıkarmalıyım?

Orada Temp. Limit 83 santigrat derece olarak standart profilde ayarlı. Yani kartın standart profilinde 83 dereceye geldiği zaman bunun üstüne çıkmasına izin vermiyor. Orada bu limiti düşürebilir ya da biraz daha fan sesini kabul ederek fan profili ayarlarını değiştirebilirsin. Ayrıca GPU'lar için 83 derece aşırı yüksek bir değer değil. Çoğu firma da 83-85 dereceyi kabul edilebilir, risksiz sınır olarak kabul ettikleri için fan profillerini buna göre ayarlıyorlar. 80 derece üstü GPU'lar için tehlikeli olsa tek fanlı eski Titan kartlarının ilk çalışmada yanmaları gerekiyor, 102 dereceye kadar çıkıyordu 2 nesil öncesine kadar...

Youtube'da Afterburner için fan profilini nasıl ayarlayacağını gösteren videolar var.

Eki Görüntüle 542518
Resimde görüldüğü gibi ekran kartını tamamen kullanınca 83 derece oluyor. Sıcaklığı düşürmek içinse power limiti azaltmam gerekiyor.
Sizce normal mi? Değiştirmeli miyim?
Ekran kartının marka, modeli ne ? Yani soğutması iyi mi ?
O sıcaklıklar 1660Ti için fazla.

O zaman şöyle söyleyelim Asus Dual serisi zaten ısınma sorunlarıyla meşhur. Gerçi 1600 serisinde bu sorunu çözdüler mi takip etmedim. Ayrıca kasanızın ön kısmında da yeteri kadar hava alabileceği alan olmadığından bu değerlerin gözükmesi normal diye düşünüyorum.

O modelde kronik ısınma sorunu var. Forumda bu kart ile 90 dereceye kadar değerler görenler var. Kartı değiştirme imkanın yoksa böyle kullan. Yapacak pek bir şey yok.
O zaman şöyle söyleyelim Asus Dual serisi zaten ısınma sorunlarıyla meşhur. Gerçi 1600 serisinde bu sorunu çözdüler mi takip etmedim. Ayrıca kasanızın ön kısmında da yeteri kadar hava alabileceği alan olmadığından bu değerlerin gözükmesi normal diye düşünüyorum.
RTX serisinde ve yeni gelen Dual Evo modellerinde çözdüler ama 1660Ti kartlardaki Dual modeli sorunlu.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı