Ekran kartını oynattıktan sonra görüntü sorunu

Geçenlerde ekran kartım aşağı doğru eğilmiş gibi geldi ve bir an alttan hafif ittirsem mi derken ittirmiş bulundum. Sonrasında PC'den tek tonda, sürekli ses gelmeye başladı. Hemen reset attım düzeldi. Sanırım bunun yüzünden arada ekran resimdeki gibi oluyor, sadece reset atınca düzeliyor. Ne olmuş olabilir? Bir süre daha kullanmaya devam etsem sıkıntı olur mu?

ekran.jpg

Donanım:
Gigabyte GA-AX370 Gameing 5
Asus GeForce GTX1060 STRIX OC 6GB
Frisby COUGAR 80Plus 700W
Kingston HyperX Predator 16GB (2x8)
AMD Ryzen 5 1600x
EVEREST Rampage Moon Chill-120
WD Caviar Blue 1TB
AOC 24" G2460VQ6 1ms 75Hz FreeSync DP Port+HDMI+MM Full HD Gaming monitör

Son düzenleyen: Moderatör:
Çalışan sistemdeki her hangi bir donanıma kesinlikle müdahale etmeyin. Zamanında dalgınlıkla sistem açıkken anakarttan bellek sökmüş biri olarak söylüyorum. Geri dönüşü olmayan hasara yol açar.

Çalışıyorsa bırak kalsın, elleme. Hata yapmışsın, umarım kalıcı bir sorun oluşturmamışsındır. Ekran kartını sök ve aynı slota yeniden tak ve dene, sorun çözülmedi ise farklı bir slota takıp öyle dene. Slotlara tam oturduğundan emin ol. İki slotta da aynı sorun oluyorsa GPU hasar almış olabilir. Eğer sadece o slota takınca oluyorsa slotu zedelemiş olabilirsiniz, kısacası tamir gerektirecek hale getirmiş olabilirsiniz.

Aynısını geçen ay kendi ekran kartıma yaptım. Aynı şeyler oldu ama ben sistemi kapattıktan sonra geri açmamıştım. Hepten gücü kesip kartı sağlam bir şekilde tak-çıkar yaptım. Sorunsuz çalışıyor şu an.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı