Elektronik parçaları temizlemek için kullanabileceğiniz en iyi malzemelerden birisi İPA'dır. (izopropil alkol) Yüksek saflıkta bir alkol kalıntı bırakmadan hem iyi bir çözücü olarak kullanılabilir, hemde sıvı olduğu için her noktaya etkili temas edilebilir. Burda dikkat edilmesi gereken nokta musluk altında tabak yıkar gibi sıvıya boğmak değil, mümkünse bir peçete/pamuk veya mikrofiber bez yardımıyla temizlenmesidir.
Genç arkadaşlarımızın
silgi tarzı şeylere inanıp, deneyimsizce kullandıktan sonra, maddi durumlarını sıkıntıya sokup, heyecan ve korkuyla bu tarz konular açmak zorunda kalıyorlar maalesef. Ben bilgisayarıma örneğin 10,000₺ para versem 2₺'lik silgiyle temizlemeye kalkmam.
Google'da ekran kartımı en efektif nasıl temizlerim yazdıktan sonra koskoca arama motorunun önerdiği ilk videonun belirtilen saniyesi;