Ekran kartıyla mining yapılmış mı?

Ryasora

Decapat
Daha fazla  
Malum ekonomiden ötürü sıfır bir ekran kartı almak mantıklı gelmiyor. Bu yüzden ikinci el bir ekran kartı satın almaya yöneldim fakat yardımınıza ihtiyacım var.
1. neden bu arka plakada ıslak veya yağlı bir görünüm var?

Ekran görüntüsü 2023-06-08 133331.png

2. FurMark test sonuçlarını istediğimde GPU Power %84.5 seviyelerinde dolaşıyor bu ne anlama geliyor?

Ekran görüntüsü 2023-06-08 133424.png

Şimdiden teşekkürler.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2023-06-08 134418.png
    Ekran görüntüsü 2023-06-08 134418.png
    125,7 KB · Görüntüleme: 58
Malum ekonomiden ötürü sıfır bir ekran kartı almak mantıklı gelmiyor. Bu yüzden ikinci el bir ekran kartı satın almaya yöneldim fakat yardımınıza ihtiyacım var.
1. neden bu arka plakada ıslak veya yağlı bir görünüm var?

Eki Görüntüle 1811897

2. FurMark test sonuçlarını istediğimde GPU Power %84.5 seviyelerinde dolaşıyor bu ne anlama geliyor?

Eki Görüntüle 1811899

Şimdiden teşekkürler.

Birinci resimde muhtemelen o alanda bir etiket varmış kartı bir süre kullandıktan sonra çıkarmaya kalkmışlar ve iz bırakmış. Onun dışında, ıslaklık, yağlılık gibi bir görünüm fark etmiyorum. Zira mining yapan biri de onun için kart yağlamaz muhtemelen.

İkinci resimde ise GPU Power kısmı GPU'nun PSU'dan maksimum çekebileceği gücünm %84,5'ini çektiğini gösteriyor. Bu PSU yetersizliğinden de olabilir, sistemin güç yönetiminden de olabilir, %100 güç çekmesini gerektirecek bir yük olmadığından da olabilir gibi bir çok nedeni var.

Buradaki hiçbir resim kartın öldüğünü, mining yapılıp yapılmadığını vs göstermez. Fakat 2020-2022 arası alınıp da mining yapılmayan kart da kalmamıştır. Ayrıca kart ile mining yapılması kartın artık kullanılamaz olduğu, ömrünün normal kullanıma göre daha fazla azaldığı, artık bir işe yaramayacağı vb anlamlara da gelmez.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı