Ekran kartsız sistem toplama

Sistem parçaların pahalı piyasada daha ucuzları var.
2200G 569 TL
A320 anakart 360 TL ( Şahsen almışken b450 almanı öneririm bütçeni zorlayıp)
3000 Mhz RAM 258 TL
Toplam 1185 TL oluyor. Orta halli bir kasa alıp 2x8 RAM yapsan APU sistem için daha iyi olabilir.
Temperli cam kasa olarakta gördüğüm en ucuzu şu var.
Toplam 1700 TL civarı yapıyor tüm parçalar ile.
Hocam şimdi elimde zaten hali haizrda R9 380X ve 600W PSU var apu kullanmak mantiksiz geliyor.

Sistem parçaların pahalı piyasada daha ucuzları var.
2200G 569 TL
A320 anakart 360 TL ( Şahsen almışken b450 almanı öneririm bütçeni zorlayıp)
3000 Mhz RAM 258 TL
Toplam 1185 TL oluyor. Orta halli bir kasa alıp 2x8 RAM yapsan APU sistem için daha iyi olabilir.
Temperli cam kasa olarakta gördüğüm en ucuzu şu var.
Toplam 1700 TL civarı yapıyor tüm parçalar ile.
APU kullanmayacak ekran kartı var konuyu dikkatle tekrar okursan. Ancak tabii ki 2x8 kullanması daha iyi olacaktır.

Yeni nesil sisteme geçmek her zaman iyi olur. 2200G fiyatına göre çok güçlü bir işlemci, FX 8350'den de güçlü.

@AreYouOkey Sisteminin uzun yıllar götürmesini istiyosan almışken R5 2600 al A320 bir sisteme 2. nesil Ryzenler BİOS güncellemesi olmadan çalışmaz. Almışken yine anakarttada B serisi bir anakart al (B350,B450)

R5 2600 alarak çok iyi bir seçim yapmış olursun uzay montaj kullan bir süre. Görünüşten kıs ama işlemciden kısma.
Anakartı B450 yapıp R5 sistemi uzay montaj olarak kullanacağım o zaman. Elimde para olunca da kasa alacağım(1-2 ay uzay montaj nilacak yani sizce bir sıkıntı olur mu ? Titiz kullanan birisiyim).
Aldığınız anakart neredeyse işlemci kadar pahalı. Uzun süre götürmesini istiyorsunuz ve JD SSD alıyorsunuz hiç mantıklı gelmiyor. 2. El bir ucuz FX serisi işlemci ile iyi bir kasa ve SSD almak daha mantıklı.

Sonradan R5 serisi işlemci almak için R3 işlemci almak hiç mantıklı değil. Bütçe yetmiyorsa hiç almamanız daha iyi, yada direk R5 alacak bütçe yapmalısınız. Asıl önemli olan R3 işlemciyi ne kadar süre kullanacaksınız ?
Diyorum ya kasa almazsam R5 2600 alabiliyorum. Bunu yapıp elimde para olunca kasa alacağım.

Anakartı B450 yapıp R5 sistemi uzay montaj olarak kullanacağım o zaman. Elimde para olunca da kasa alacağım(1-2 ay uzay montaj nilacak yani sizce bir sıkıntı olur mu ? Titiz kullanan birisiyim).

Diyorum ya kasa almazsam R5 2600 alabiliyorum. Bunu yapıp elimde para olunca kasa alacağım.
Uzay montajda sıkıntı olmaz. Yalnız güvenilir sağlam bir yerde tutmakta yarar var. Anakart'ın altı sert olmayacak iletken olmayacak vb.

Uzay montajda sıkıntı olmaz. Yalnız güvenilir sağlam bir yerde tutmakta yarar var. Anakart'ın altı sert olmayacak iletken olmayacak vb.
O konuda sıkıntı olmaz. Marangozun birisine alt kısım boş çerçeve şeklinde bir tabak yaptiririm. Hem anakart havada kalır lehimler vs zarar görmez. Hemde daha güvenli durur.
İlk olarak iyi bir SSD ve kasa alıp, sonradan toplu olarak anakart, Ram ve işlemci alınabilirde.
Yani buda mantıklı ama artik sikildim. Darboğaz çok büyük. Hiçbir oyun rahat oynanmıyor. Onun yerine uzay montaj yapıp sonradan bir kasa almak daha mantıklı.

O konuda sıkıntı olmaz. Marangozun birisine alt kısım boş çerçeve şeklinde bir tabak yaptiririm. Hem anakart havada kalır lehimler vs zarar görmez. Hemde daha güvenli durur.

Yani buda mantıklı ama artik sikildim. Darboğaz çok büyük. Hiçbir oyun rahat oynanmıyor. Onun yerine uzay montaj yapıp sonradan bir kasa almak daha mantıklı.
Hocam ben olsam ya elimdeki kasayı satmaz ya da eski ucuz bir kasa bulup ona montajlardım. Uzay montaj sorun olmaz ama risk almayın derim.

Hocam ben olsam ya elimdeki kasayı satmaz ya da eski ucuz bir kasa bulup ona montajlardım. Uzay montaj sorun olmaz ama risk almayın derim.
Yani elimdeki kasayı satmazsam bu sefer şöyle bir sıkıntı doğuyor. Eski sistemi satacağım dedim. Eski sisteme alici bulması vs zorlaşacak. Sonuçta kazasız bir sistem olacak ve fiyatı düşecek. Sonuçta eski sattigim sistemden de birazcık gelir almak ve buna aktarmak istiyorum.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı