Çözüldü El Capitan ''Missing bluetooth controller transport!'' Hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Samet Barlak

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Yeni bir hata ile yine karşınızdayım. Laptopumda sadece AMD HD7670M ekran kartı var. BIOS'ta mevcut olan tüm ayarları istenilen hale getirdim. Sonuç alamadım. Forumdaki önerilerin hepsini okudum ama yine değişiklik olmadı. Sildiğim kextler şunlar:

AppleIntelHDGraphics.kext
AppleIntelHDGraphicsFB.kext
AppleIntelHDGraphicsGA.plugin
AppleIntelHDGraphicsGLDriver.bundle
AppleIntelHDGraphicsVADriver.bundle

Silme işleminden sonra orjinal Clover dosyası ile sistemi açıyorum. Kendi sistemim için bulduğum Clover dosyasıyla değiştiriyorum. Sistem sorunsuz açılıyor. Biraz süre geçtikten sonra yeniden başlattığımda veya Windowsa geçiş yapıp tekrar macOS'u açtığımda bu hata ile karşılaşıyorum. Hocam var mı yapabileceğimiz bir şey ? :) @claus

11.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
USB deki orijinal clover dosyasını kullanınca açılıyor. Grafik kartını çalıştırmak için kullandığım clover dosyasını kullanınca da açıyor. İkinci kez açılırken hatayı alıyorum.

Yeniden başlatınca veya windowsa geçip tekrar macOS u açınca hata veriyor.

Zaten hata ekran kartı ile alakalı. Kullandığın clover dosyası senin için uygun değil anlamına geleri.
Bu model kart ile hemen hemen herkes sorun yaşıyor. Sistemi USB ile aç. Config dosyanın yedeğini al.
Buradan El Capitan Xandrodis.zip Config.plist dosyasını kullan. Sonrasında sistemi yeniden başlat ve kontrol et.
Birde olmaz ise şu şekilde deneyebilirsin.
Klasör içinde ki kext dosyalarını USB / EFI / CLOVER / Kexts / Others at.

Ben direk bu clover dosyasını kullanmıştım tanımamıştı dediğiniz gibi bir kaç kombinasyon yapayım bakalım ne olur.

Sonuç aynı hocam Sierra yükleyip deneyeceğim birde. Olmazsa laptopu değiştireceğim.

Hocam boş bir HDD ye temiz bir Sierra kurulumu yaptım. Ses grafik ve ps2 yi hallettim. Hatta EFI bölümünü nasıl olduysa mount ettim ve USB olmadan sistemi başlattım. Buraya kadar hata yok. Bir çok kez kapattım açtım teyit ettim. Sorun şu : 2 gün önce USB WiFi alıcı aldım. Tp-link Tl-wn823n. Bu aygıtın sürücüsünü kurunca hata ile karşılaşıyorum. Resimdeki yazılardan sonra siyah ekran da tıkanma oluyor. Bünün çözümü varmıdır yoksa uyumlu bir mini PCI WiFi kartı mı kullanmam lazım ?
IMG_2236.jpg

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı