Selamünaleyküm neredeyse 1 ay olacak sorunum sanırım kalıcı olarak kalktı. Artık normal zamanlarda da oyunumda problem olmadan akıcı bir şekilde oynayabiliyorum.
Bu problemler;
Genellikle rekabetçi oyunlarda rakipleri görmeden ölüyordum,
PUBG de akıcılık sıfır ve uzaktaki adamlar koşarak gitse bile scope la zor gözüküyordu.
Sıktığım mermiler PUBG'de HS yese bile adam düşmüyor.
Özellikle Valorant'ta 4 isabetli ise 3 isabetli, 3 isabetliyse 2 isabetli şeklinde hasar gidiyordu.
Kule tipi soğutucu oyunda bayağı fark yarattı. Ayrıca monitörün DP kablosunda fark etmediğim bir gevşeme, temasızlık vardı onu sabitledim. Ekstra olarak da birkaç ayar yaptım özetle sıralayacak olursak;
BIOS Update yaparken BIOS renamer ı kullanmadan Update.
BIOS CPU Configuration-SMT mode disable (minik dropçuklar kalkıyor )
Net framewok eksik olanları yükleme (PUBG'de ansızın hata vermişti akıcılık konusunda bayağı etkisi var.)
HPET -disable
CMD-BCDEdit-bootmenupolicy legacy ise.
--- BCDEdit /set {default} bootmenupolicy standard---
(Anlayamadığım tek konu bu BIOS'tan UEFI açık olmasına, Windows'u kurarken UEFI yapmama rağmen bende legacy gözüküyordu.)
Eki Görüntüle 2334435
Aygıt Yöneticisi'nden network sürücüsüne sağ Click özellikler.
Eki Görüntüle 2334436
Şeklinde MAC adresini değiştirme.
Son olarak da
windows hızlandırma adına küçük ayarlar için;
Başlatma kodunu koplayarak PowerShell'i yönetici olarak çalıştırıp kodu yapıştırıyoruz.
Recomended seçenekleri işaretlemenizi tavsiye etmem tekrar düzeltemediğim için format attığım olmuştu.
Eki Görüntüle 2334441
İhitiyaç duyduğunuz uygulama programları buradan indirebilirsiniz.
Eki Görüntüle 2334442
Benim ayarlarım bu şekilde.
Eki Görüntüle 2334443
.NET Framework'u buradanda indirebilirsiniz.
Özetle işlemci, kule tipi soğutucu, akıllı priz ve düzgün bir uzatma kablosu değiştirdikten sonra yaptığım ayarlar bu şekilde.
Net bir şekilde giderir diyemem ama benim sorunum çözüldü kaymak gibi akıyor.
Umarım herkesin sorunu çözülür iyi sosyaller <3