Elektrik kesintisi bilgisayara zarar verir mi?

Baran30

Hectopat
Katılım
22 Haziran 2020
Mesajlar
1.686
Makaleler
3
Çözümler
1
Yer
Antalya/Turkey
Arkadaşlar bilgisayarı Eylül ayında 9500TL aldım ve geçen günlerde ilk elektrik kesintimi yaşadım. Bu bilgisayara bir zarar vermiş midir diye kara kara düşünmeye başladım, ve bir UPS araştırmalarına başladım ama UPS çok sesli çalıştığını öğrenince almaktan vazgeçtim. Bilgisayarın sesi yetiyor ama bu ani kesinti bir zarar vermiş midir? Bunu da merak ediyorum. Bir yerde BIOS güncellemesi esnasında ani bir elektrik kesintisinin PC çöp ettiğini duydum. Böyle bir kesinti de ne yapmam lazım?
Güç kaynağım: Corsair CV 650 80 Plus Bronze, akım korumalı viko priz kullanıyorum, apartmanda topraklama var.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Eski bir bilgisayarınız olsaydı zarar verme imkanı vardı fakat yeni sistemlerde bu tarz olaylar için korumalar var. Zaten akım korumalı priz kullanıyorsunuz sorun yok.

Hocam gördüğüm kadarı ile Linux bir işletim sistemi kullanıyorsun bende geçmeyi düşünüyorum Windows 10'dan sen neden kullanıyorsun ve önerir misin? Ve nereden indirebilirim?
Herhalde kıyamadınız Chrome bile kurmamışsınız, bu arada Edge'e bugün geçtim birkaç gün içinde Chrome'u silmeyi düşünüyorum. :D.

Neredeyse bütün tarayıcıları kurdum PC'ye ve Microsoft Edge karar kıldım sana da tavsiye ederim:)
 
Son düzenleme:
Hocam gördüğüm kadarı ile Linux bir işletim sistemi kullanıyorsun bende geçmeyi düşünüyorum Windows 10'dan sen neden kullanıyorsun ve önerir misin? Ve nereden indirebilirim?
Aslında Windows 10'dan geçme sebebim daha rahat ders çalışabilmem içindi fakat o kadar rahat ve stabil ki üstüne üstlük çok hızlı çalışıyor ki tekrar Windows açmak istemedim. Her şey elimin altında çok kolay. Ben de yeni kullanmaya başladım Linux Mint kullanıyorum sana da tavsiye ederim. Merak edip oyun yüklemiştim herhangi bir performans farkı da olmadı. Çok önemli olmadıkça da Windows açmayı düşünmüyorum şu anlık. Zaten Dualboot şansın oluyor açılırken soruyor sana Windows 10'u mu başlatalım yoksa Linux'u mu diye o yüzden ikisinden birini kullanma zorunluluğun olmuyor. Buradan indirebilirsin kullandığım Linux dağıtımını. Kurulumu da Windows gibi Rufus'a yazıyorsun sonrasında BIOS üzerinden BOOT ediyorsun ilk olarak sana sistemde dolaşman beğenir misin beğenmez misin diye bir şans vermek adına canlı olarak başlatıyor sistemi sonrasında istediğin gibi sitemin içinde dolaşabilirsin. Olurda beğenirsen masaüstünde kurulum yapman için bir uygulama yüklü o uygulamayı açarak sistemine kurabilirsin.
 
Aslında Windows 10'dan geçme sebebim daha rahat ders çalışabilmem içindi fakat o kadar rahat ve stabil ki üstüne üstlük çok hızlı çalışıyor ki tekrar Windows açmak istemedim. Her şey elimin altında çok kolay. Ben de yeni kullanmaya başladım Linux Mint kullanıyorum sana da tavsiye ederim. Merak edip oyun yüklemiştim herhangi bir performans farkı da olmadı. Çok önemli olmadıkça da Windows açmayı düşünmüyorum şu anlık. Zaten dualboot şansın oluyor açılırken soruyor sana Windows 10'u mu başlatalım yoksa Linux'u mu diye o yüzden ikisinden birini kullanma zorunluluğun olmuyor. Buradan indirebilirsin kullandığım Linux dağıtımını. Kurulumu da Windows gibi Rufus'a yazıyorsun sonrasında BIOS üzerinden Boot ediyorsun ilk olarak sana sistemde dolaşman beğenir misin beğenmez misin diye bir şans vermek adına canlı olarak başlatıyor sistemi sonrasında istediğin gibi sitemin içinde dolaşabilirsin. Olurda beğenirsen masaüstünde kurulum yapman için bir uygulama yüklü o uygulamayı açarak sistemine kurabilirsin.

Yani benim Windows 10 silinmiyor istediğime geçebiliyor muyum? Ve bu şekilde 2 işletim sistemi olduğunda depolama alanı azalmıyor mu? İstediğim zaman nasıl silebilirim? Attığın link güncel sürüm mü?
 

Geri
Yukarı