Elektrik kesintisi sonrası PC kısa devre yapıyor

tahta1

Yoctopat
Daha fazla  
Merhaba, bugün ekran kartı güncellememi yaptıktan sonra klasik olarak PC'yi yeniden başlattım fakat yeniden başlatılıyor ekranında kaldı, ben de bu yüzden kasanın arkasındaki Power tuşundan PC'yi kapattım. Yeniden açtığımıda ise odanın sigortası attı ve sadece evdeki diğer elektronik aletler olmak üzere elektrik kesildi (televizyon, buzdolabı vb.) Sorun uzatma kablosunda değil PSU'dan kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Her fişe takıp çalıştırdığımda kısa devre yapıyor konu hakkında yardımcı olabilecek var ise çok sevinirim.

Test edilerek tespit emek için fazla tehlikeli bir sorun. Kasayı açıp kabloları kontrol edebilirsiniz. Bir sorun görmezseniz yeni bir PSU ile test etmenizi öneririm.

Hangi PSU'ya hangi ekran kartını nasıl bağladığınızı da belirtirseniz, daha iyi olur.

Hocam Frisby'nin dandik olduğunu düşündüğüm 650W nir PSU'su ne olduğunu bile tam olarak bilmiyorum. Ekran kartı 2080 Super 5 yıldır normal bir şekilde çalışıyor ikisi de ilk defa böyle bir şey yaşadım

@tahta1 düşük kaliteli güç kaynaklarında, kısa vadede sorun olmayabiliyor ama 5 yıl da bu seviyedeki bir model için uzun bir süre.

Ekran kartına bağladığınız kablolarda bir sorun yoksa, PSU'nun giriş katı ile ilgili bir durum olabilir. Mümkünse, başka bir yeterli PSU ile denemeniz, sorunu belirleyebilmek için daha faydalı olacaktır.

Bir de uzatma kablosunda ya da prizde sorun olmadığını doğrulamak için, farklı bir prizde sadece kasayı çalıştirmayı da deneyebilirsiniz.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı