Elektro Gitar ve Diğer Gerekecek Ekipmanlar

Powermann

Hectopat
Herkese merhaba, elektro gitar çalmak istiyorum ancak bu işin piyasası veya gitar haricinde çalmak için ne gerektiği ile ilgili bilgi sahibi değilim, mağazalarda falan yanlış yönledirilmemek adına size soruyorum. Kesin bir bütçem yok orta halli bir şey olabilir ancak dediğim gibi pek bir fikrim olmadığından şu kadar olsun da diyemiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.
Not: Apartmanda çalacağım için ses konusu biraz hassas yani kulaklıkla çalmanın bir yolu var mıdır, amfiye kulaklık bağlanabilir mi?
Bir de araştırırken Vox Amplug 2 Ac30 Guitar Headphone Amp - n11.com böyle bir şey gördüm ama elimde patlamasını istemiyorum nasıl bir şey olduğunu almaya değip değmeyeceğini söylerseniz mutlu olurum :D
Not: Metal de Rock da dinlerim ancak Metal biraz daha ağır basıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Metal daha ağır basıyorsa Humbucker Humbucker (H-H) manyetikli bir gitar öneririm. Eğer hem rock tarzı istiyorum hem de metal tarzı istiyorum dersen Humbucker Single Humbucker (H-S-H) manyetik de olabilir. Orta halli bir bütçeye sahipsen bu gitarlardan biri işini görür bence.

Amfi konusunda ucuz bir amfi almanı tavsiye etmiyorum. Blackstar amfilere bakabilirsin başlangıç için gayet iyi amfileri var.

Ayrıca Selim Işık hocamın tanıttığı Vox Pathfinder 10 gitar amfisine de bakabilirsin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Selamlar öncelikle gitar için bir tanıdığın varsa 2. el almanı öneririm, sıfır piyasasında fiyatlar çok yüksek. Vox Amplug 2 Lead var elimde fakat düzgün kulaklığın yoksa alma çünkü direk elinde patlar, düzgün ses falan alamazsın.

Metal daha ağır basıyorsa Humbucker Humbucker (H-H) manyetikli bir gitar öneririm. Eğer hem rock tarzı istiyorum hem de metal tarzı istiyorum dersen Humbucker Single Humbucker (H-S-H) manyetik de olabilir. Orta halli bir bütçeye sahipsen bu gitarlardan biri işini görür bence.

Amfi konusunda ucuz bir amfi almanı tavsiye etmiyorum. Blackstar amfilere bakabilirsin başlangıç için gayet iyi amfileri var.

Ayrıca Selim Işık hocamın tanıttığı Vox Pathfinder 10 gitar amfisine de bakabilirsin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Teşekkür ederim. Önerebileceğiniz daha ucuz gitarlar var mı?

Teşekkür ederim. Önerebileceğiniz daha ucuz gitarlar var mı?

Arkadaşın önerdiği gitarlar metal müzik için gayet güzel ve ucuzlar, dolar kurundan dolayı fiyatlar bu kadar yüksek. Aynı kalitede daha ucuz gitar bulmak için ikinci ele yöneltebilirsiniz. Temiz bulduktan sonra sorun çıkmayacaktır, düzenli bakımı yapılan bir gitar şarap gibi yıllandıkça sesi oturacağı için daha güzel tonlara sahip olur bence.

Sıfırda ısrarcıysanız Squier Bullet Start HSS’ye bir bakmanızı öneririm.

Çevrenizde gitardan anlayan tanıdığınız var ise SX’e de göz atabilirsiniz. SX marka gitarlarda iyisine denk gelirseniz tam bir fiyat performans ürünü satın alırsınız ama gitardan anlayan birinin denemesi lazım, kötü çıkma olasılığı da var.

Arkadaşın önerdiği gitarlar metal müzik için gayet güzel ve ucuzlar, dolar kurundan dolayı fiyatlar bu kadar yüksek. Aynı kalitede daha ucuz gitar bulmak için ikinci ele yöneltebilirsiniz. Temiz bulduktan sonra sorun çıkmayacaktır, düzenli bakımı yapılan bir gitar şarap gibi yıllandıkça sesi oturacağı için daha güzel tonlara sahip olur bence.

Sıfırda ısrarcıysanız Squier Bullet Start HSS’ye bir bakmanızı öneririm.

Çevrenizde gitardan anlayan tanıdığınız var ise SX’e de göz atabilirsiniz. SX marka gitarlarda iyisine denk gelirseniz tam bir fiyat performans ürünü satın alırsınız ama gitardan anlayan birinin denemesi lazım, kötü çıkma olasılığı da var.
Maalesef yok çevremde bilen birisi, dediğiniz gibi düzgün bir ikinci el daha makul geliyor teşekkürler.

Çevrende birisi yoksa önermem. Ortalık sahtekar kaynıyor.
Bende ondan kuşkulanıyorum, en kötü ihtimalle dıdısının dıdısından bilen biri çıkar veya öğrenir bir şekilde hallederim inşallah.
@kapalıyız
Epiphone Les Paul Special VE Elektro Gitar (Vintage Worn Ebony) | doremusic Bu setin içindeki gitar nasıldır, iyiyse direkt bu seti almak mantıklı mı, yoksa bu gitarı ve ikinci el line6spider amfi buldum bir tane, onu almak mantıklı mıdır?
Rahatsız ediyorsam özür dilerim.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı