Elektronik Öğrenme

MustafaAlp

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Herkese merhaba. Ben makine mühendisliği okuyorum. Elektronik ile de hobi olarak hem de kendimi geliştirmek adına uğraşmak istiyorum. Elektronik konusunda çok bilgisiz değilim ama çok fazla şey öğrenmek istiyorum. Sıfırdan da başlayabilirim. Bu yüzden bana neler tavsiye edebilirsiniz? Bir de bu konu hakkında söyleyebileceğiniz bir kitap var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle bir breadboard satın almanızı önerebilirim. Bu breadboard üzerine devre elemanlarını lehim yapmadan monte edebilirsiniz. İlk kuracağınız devre olarak flip-flop devrelerini oluşturabilirsiniz. Basit diyot, transistör, direnç ve kapasitörlerden oluşan bir devre türüdür. Zaten elektrik malzemeleri satan bir yere uğrayıp bu devreyi sorduğunuzda, herhangi bir hesaplamaya ihtiyaç duymadan devre şeması ve malzemeleriyle birlikte paketler içerisinde satılmaktadır. Ayrıca paketin içerisinde bir adet çift katmanlı lehimleme levhası da bulunmaktadır. İlk devrenizi kurduktan sonra yani elektroniğin temelini anladıktan sonra lehimleme işlemine geçebilirsiniz. Tabiki lehimleme işlemi başta kolay olmayacaktır. Elinizin alışması için devamlı pratik yapmalısınız. Bu tür konuları Sebilgi isimli kullanıcının Youtube kanalına erişerek inceleyebilirsiniz. Şimdiden kolay gelsin.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı