Ellie'yi neden seviyorsunuz?

Kimsenin tipi için sevdiğini sanmıyorum.

Defalarca kez hayatını kurtarmış Joel ile empati kurmayıp sırtını dönmeyi biliyor ama.[/ISPOILER]
Sırtını dönmedi, Joel'un yaptığı şeyi doğru bulmadı. Hayatında kendini en kötü hissedeceğin an, değersiz hissettiğin andır. Hiçbir şeye yaramadığını, gereksiz olduğunu düşünürsün ve intihara kadar yolu vardır. Ellie'nin hayat amacı, ilaç bulmak için kullanılmaktı. Joel da bunu ondan aldı. Gayet normal.
 
E spoiler içinde cevaplamışsın zaten.

Joel onun için öldüyse, intikam uğruna gitmemesi sevilmeme nedeni olmaz mıydı? :D

Hocam tamam ama onca kez hayatını kurtarmış Joel ile empati kurmayıp sırtını dönmesini biliyor. Ölünce mi değere bindiriyor?
 

Kız nereden bilsin ertesi gün Joel'un öleceğini? Ayrıca Joel'a trip atmakta haklı Ellie. İnsanlara umut olmak için beraber ülkenin bir ucundan diğer ucuna gidiyorlar, Joel bu acıyı kaldıramayacağı için Ellie'nin hayallerini hiçe sayıp onu hastaneden alıyor. Tamam, Joel'un haklı olduğu taraflar da var ama bir yere kadar Ellie de haklı.

The Last Of Us.
Etik açıdan Joel tamamen haksız. Haklı olduğu taraflar da yok. Bir neden var sadece, bencillik. Sarah ile aynı duyguları yaşamak istemedi, bu kadar. Tamamen bencillikden kaynaklanıyor. Hatta o kadar bencilce bir hareket ki bu, kurtardığı kişi bile mantıksız buldu, duygusal olarak ondan uzaklaştı.

Hocam tamam ama onca kez hayatını kurtarmış Joel ile empati kurmayıp sırtını dönmesini biliyor. Ölünce mi değere bindiriyor?
Cevapladım bunu.
 
indir.jpg
daha güzel.
 

Geri
Yukarı