Ellie'yi neden seviyorsunuz?

İkinci oyun için konuşuyorum, ben sevmiyorum. Amerika'daki SJW ordusu "bu kızı seveceksiniz çünkü lez" diye dayattığından çoğu kişi seviyoruz modunda buralarda. Türkiye'de bu karakteri abartanlar da sosyal medya hesaplarına #BLM yazıp gökkuşağı koyarak "ben de beyazım, özgürlükçüyüm falan" tribine giren, diğer yandan da Suriyeli nefretiyle Hitler'e dönüşen garip tipler. Sanal bir karakterden nerelere geldik. Neyse.

İkinci oyun için konuşuyorum, ben sevmiyorum. Amerika'daki SJW ordusu "bu kızı seveceksiniz çünkü lez" diye dayattığından çoğu kişi seviyoruz modunda buralarda. Türkiye'de bu karakteri abartanlar da sosyal medya hesaplarına #BLM yazıp gökkuşağı koyarak "ben de beyazım, özgürlükçüyüm falan" tribine giren, diğer yandan da Suriyeli nefretiyle Hitler'e dönüşen garip tipler. Sanal bir karakterden nerelere geldik. Neyse.
Aslında bir karakterden buraya kadar gelmek normal bence. Bu tarz çoğu karakterin; derin düşünülerek, halkı nasıl etkileyeceği tahmin edilerek yapıldığını düşünüyorum.

Karaktere çok ısınamıyorum ama ergenliğine rağmen bir fedakarlığı o anda imkanı olsa yapabilecekmiş gibi bir intiba uyandırdı bana 2. oyunda.

İlk oyunda Joel doktoru (Abby'nin babası) öldürmeseydi belki de Ellie'nin nasıl hasta olmadığını bulup bütün insanların kaderini değiştirebilecekti. Joel ise bütün insanlara karşı kaybettiği kızı yerine koyduğu Ellie'yi tercih etti, en büyük günahını işledi. Joel da 2. oyunda zaten bu günahının bedelini ödedi ama Ellie, Joel ona yalan söylediği andan beri bir şeyleri sakladığını biliyordu. O anda ergen tavrına mı gelip bu düşündüğüm şeyi lafta bir intiba olarak mı bıraktı bilemem ama öyle bir doktor tekrar çıksa kendini feda edip üzerinde çalışma yapılmasına razı olacak gibi hissettim. Fedakar bir tarafı sonraki oyunda ortaya çıkabilir.

Isınamasam da hâlâ karakter olarak bir şeyleri mahvetmekten vazgeçip sonraki oyunda saygı duyulacak bir şey yapabileceği beklentim var. Bu arada gerçek hayatta da olduğu gibi kurgu karakterin de cinsel tercihine odaklanmak gereksiz.

Başka ne kadar sağlam yazılmış hatun oyun karakteri var?
Kim var biliyor musun?
poster,840x830,f8f8f8-pad,1000x1000,f8f8f8.jpg

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı