e417
Megapat
- Makaleler
- 1
Daha fazla
- Profil Kapağı
- 1522431048
Blogumda genelde gömülü videolar paylaşıyorum ama şöyle bir sorunum var. Blog yayınımda eklediğim Embedcode boyutları masaüstü için sorunsuz olurken mobilde videonun tam ekran yapma, kaliteyi değiştirme gibi bazı kısımları kısaca video player'ın sağ tarafında kalan kısımları ekrana sığmıyor. Embedcode'nin boyutlarını mobile sığsın diye küçülttüğüm zaman bu seferde PC'de çok küçük kalıyor ekranda boşluklar oluyor. Benim yapmak istediğim şey ise Bu siteye gömdüğüm video'nun eğer bilgisayarlardan girilirse genişliği 800, yüksekliği 600. Mobilden girilirse genişliği 314 yüksekliği 400 olacak şekilde nasıl ayarlarım? Böyle bir şey mümkün mü? Aşağıdaki kodda videonun linkini değiştirmiş olarak ekliyorum. Bu koda hangi işlemleri uygularsam sorunum çözülür?
Konunun uzmanı değilim ama galiba widht 100 değerinin anlamı şu oluyor genişliğin tamamını kullan height değeri ise yukarı aşağı ne kadar olacağını gösteriyor. Normalde kodu bulduğum yerde height değeri 100vh şeklindeydi. O şekilde ekleyince ince uzun şeklinde bir yapıya sahip oluyordu. ben de 80 olarak yaptım. Siz kullanırken deneme yanılma yoluyla karar verebilirsiniz.
Kod:
<iframe src="burada video linki var" width="800" height="600" allowfullscreen allowtransparency allow="autoplay" scrolling="no" frameborder="0"></iframe>
Biraz araştırınca sorunu aşağıdaki kod ile çözdüm.Blogumda genelde gömülü videolar paylaşıyorum ama şöyle bir sorunum var. Blog yayınımda eklediğim Embedcode boyutları masaüstü için sorunsuz olurken mobilde videonun tam ekran yapma, kaliteyi değiştirme gibi bazı kısımları kısaca video player'ın sağ tarafında kalan kısımları ekrana sığmıyor. Embedcode'nin boyutlarını mobile sığsın diye küçülttüğüm zaman bu seferde PC'de çok küçük kalıyor ekranda boşluklar oluyor. Benim yapmak istediğim şey ise Bu siteye gömdüğüm video'nun eğer bilgisayarlardan girilirse genişliği 800, yüksekliği 600. Mobilden girilirse genişliği 314 yüksekliği 400 olacak şekilde nasıl ayarlarım? Böyle bir şey mümkün mü? Aşağıdaki kodda videonun linkini değiştirmiş olarak ekliyorum. Bu koda hangi işlemleri uygularsam sorunum çözülür?
Kod:<iframe src="burada video linki var" width="800" height="600" allowfullscreen allowtransparency allow="autoplay" scrolling="no" frameborder="0"></iframe>
Kod:
<iframe src="site linki" allowfullscreen allowtransparency allow="autoplay" scrolling="no" frameborder="0" width="100%" style="height: 100vh;"></iframe>
Son düzenleyen: Moderatör: