Emek hırsızlığı içeren konular neden forumda daha popüler?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Saygısızlık olacak bir arkadaşa sinirlenmişim yanlış kelime seçmiş olabilirim.
Bence etik. Zaten ana işi blogger olanlar sadece reklamlardan para kazanmıyor.
O zaman şöyle anlatayım. Sizin bir marketiniz var ve birileri gelip sizin marketinizden alışveriş yapıyor parasını ödemeden çıkıyor. Ne hissedersiniz? Tam olarak eşit bir durum değil ama benzer sonuçta.

Adblocker kullanmak etik mi? Değil.

Her yerden fışkıran abartılmış reklamlar etik mi? Değil.

Sonuç olarak Adblocker kullanıyorum, kullanmaya devam edeceğim. Ha bazen bazı siteler "Adblocker kullandığınız sürece bu siteye erişemezsiniz." diye popup çıkarıyorlar ya karşımıza, hemen o sitenin alternatife geçiyorum.

Tabii ek olarak Pi-Hole da kullanıyorum DNS level adblocking için, ayrıca NextDNS de kullanıyorum yine DNS level adblock için. Ama aynı zamanda Youtube Premium'a da para veriyorum. Bilinçli tüketici zaten hangi emeğin karşılığını vereceğini biliyor, merak etmeyin.

Etik değil. Kaynak kullanımının yarısına sebep olmadığı, sayfanın estetiğine tecavüz etmediği vakit reklamları engellemeyi bırakabilirim.

O zaman şöyle anlatayım. Sizin bir marketiniz var ve birileri gelip sizin marketinizden alışveriş yapıyor parasını ödemeden çıkıyor. Ne hissedersiniz? Tam olarak eşit bir durum değil ama benzer sonuçta.
Adamlar da çalıntı ürün satıyorsa? Ben cinsel içerikli reklam görmek zorunda mıyım sitede? Onların da yaptığı etik değil.

Korsan oyun kullanmaktan bir farki yok.
Ha, ben korsan oyun kullanir miyim?
Evet, PC aldığım zaman kullanacağım çünkü oyunlara ayıracak bir bütçem yok.
Addblocker kullanmıyorum çünkü çok fazla rahatsız etmiyor ama istesem kullanırım.
İki durumda da kendimi kotu hissetmiyorum.

Adamlar da çalıntı ürün satıyorsa? Ben cinsel içerikli reklam görmek zorunda mıyım sitede? Onların da yaptığı etik değil.
"Ya" işte bu kalıbı kullandıkça ablocker kullanmaya devam edeceksiniz. Elinize birkaç 10 bin hiti olan bir blog sitesi geçsin o zaman adblocker eklentilerini hazırlayanlara dava açmazsanız ben de bir şey bilmiyorum.

Arkadaşlar son zamanlarda foruma bakıyorum. Zaten korsana destek vermiyoruz ama forumda herkes "adblocker" eklentileri kullanıyor. 5 bin TL para verseniz oyunlara o eklentiyi kullandıktan sonra buraya yazmanız etik bir durum mu? İnsanlara o eklentiyi nasıl kullanacağını anlatmanız forum kurallarına kanımca aykırıdır? Sizce değil mi? Cevaplarınızı bekliyorum.
Bazı siteler reklamı dayadığı için kullanıyorum. Siteye özel de kapatmıyorum. Saniye başı reklam çıkaran siteler olmasa kullanmayız zaten.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı