Hem sürücünün hem de yayanın suçu var. Olay otobanda mı normal yolda mı? Sürücü olarak emniyet şeridinden gidemezsiniz. Yaya da direk atlayamaz koşa koşa, sağa sola da bakması lazım, üst geçit, yaya geçidi varsa oralardan geçmesi lazımdı. Yolun ortasından geçilmez.
Çift şeritli yolda oldu ben sağ tarafta emniyet şeridinden gidiyordum yayada sol taraftan akan trafikte koşarak önüme atladı hastane polisine kaldırımda vurduğumu sölemişler ama emniyet şeridinde oldu olay.
İki taraf da kusurlu. Tahminimce %50, %50 olur. Anladığım kadarıyla arkadaş da motor sürücüsü. Ehliyeti, kaskının, güvenlik ekipmanlarının olup olmadığına bakılır. Bunlar yoksa bunlar için de ceza öder ve kusur olarak kabul edilir.
Her şeyim tamdı polis ifademi alıp motorla gönderdi beni.
Yaya emniyet şeridinden araba geleceğini varsaymak zorunda değil. Olması gereken her yere uygun yaya geçidi ve üst geçitlerin olması ama insanlar gelecek araçları hesaplayıp yoldan geçmek zorunda kalıyor ülkemizde ne yazık ki. Hesaplaman gereken bir şey olmamalı emniyet şeridi. Hatayı daha büyük hatayla da örtemezsiniz.
Ben zaten karşı tarafı suçlamıyorum ama karşı taraf sadece beni suçlu buluyor 10 metre ileride üst geçit var zaten demişsiniz yaya emniyet şeridinde araç geleceğini varsaymak zorunda değil o zaman bende yayanın araçların gideceği yolda önüme çıkacağını varsaymak zorunda değilim tekrar söylüyorum ben zaten hatamı biliyorum emniyet şeridindeydim.
Son düzenleme: