En beğendiğiniz Linux dağıtımı

• Konuyu başlatan 46imt
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 88
  • Görüntüleme 5.551
Manjaro’ya alıştım artık başka dağıtımlarda rahat edemiyorum. Olmuyor yani. Arch gibi yükleyip kendime göre konfigüre ediyorum.

En çok Fedora kullanmak istedim, ona da alışamadım. Debian tabanlı dağıtım da pek sevmiyorum.

Kısaca, I use Arch btw.
EX66AXYUwAAuZj8.jpg

@blamenvidia Manjaro'nun Arch olmadığını biliyorum. Mesajımı dikkatli okuduysanız açık ve net "Arch gibi yükleyip kendime göre konfigüre ediyorum." yazdığımı görmüşsünüzdür. Dümdüz Calamares açıp ileri, ileri yapmak yerine Architect denen bir mimari sürümü ile yükleme yapabiliyorsunuz. Kısaca Arch TUI.

Anlatmaktan dilimde tüy bitti.

Screenshot from 2021-01-08 14-13-38.png

(Unstable branch)

@blamenvidia Manjaro'nun Arch olmadığını biliyorum. Mesajımı dikkatli okuduysanız açık ve net "Arch gibi yükleyip kendime göre konfigüre ediyorum." yazdığımı görmüşsünüzdür. Dümdüz Calamares açıp ileri, ileri yapmak yerine Architect denen bir mimari sürümü ile yükleme yapabiliyorsunuz. Kısaca Arch TUI.

Anlatmaktan dilimde tüy bitti.

Eki Görüntüle 824083
(Unstable branch)
Eskiden Arch Linux böyle kuruluyordu.

Eskiden Arch Linux böyle kuruluyordu.
Arch ile tanışalı iki yıldan az oldu, ben bildim bileli text modda kuruluyor. Zaten unstable branch direkt Arch reposundan çekiyor paketleri, kurulumu da elle yapınca zaten bir fark kalmıyor. Tutup da Calamares kuracak halimiz yok bir ton gereksiz paket yüklüyor.

Baya bir dağıtım denedim hala kendime göre bir dağıtım bulamadım. İlk kullandığım Linux Lite'dı ama tasarım gerçekten çok kötüydü. Manjaro arch tabanlı desem arch değil garip birşeydi. DDE masaüstü ortamı dağıtımlar Windows gibi çok ağırdı. Sanırım kendim dağıtım yapana kadar en sevdiğim yok.😄

Baya bir dağıtım denedim hala kendime göre bir dağıtım bulamadım. İlk kullandığım Linux Lite'dı ama tasarım gerçekten çok kötüydü. Manjaro arch tabanlı desem arch değil garip birşeydi. DDE masaüstü ortamı dağıtımlar Windows gibi çok ağırdı. Sanırım kendim dağıtım yapana kadar en sevdiğim yok.😄
Gentoo dene.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı