En güçlü kurgusal karakter kimdir?

• Konuyu başlatan Rouly
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 154
  • Görüntüleme 14.356
Sponge'un kendini yenilemesini görmedim, Uncle Grandpa'yı şimdi inceledim. Gerçi yan sahneden gelmesi Schrödinger'e bağlıyor Hellsing'deki. Burada güç planlaması sonsuz varoluş ise, eninde sonunda süngerin kendini yenileyemeyeceği, Uncle Grandpa'nın bir gün yan sahneden çıkışının çizilmeyeceğiyle beraber nihai mutlak karaktere kalıyor o zaman; Ölüm. :)

Eki Görüntüle 1846447

Hangisi hocam? Gerçek hayattan ölüm ise o zaman bu konunun sorusuna cevap olmaz. Konunun sorusu "en güçlü kurgusal karakter kimdir?" Hangi evrendeki ölümden bahsediyorsunuz? Death Note mu? Marvel mı? Hangisi olursa olsun, her komedi amaçlı yapılan çizgi filmlerde bir kural vardır: Ölüm diye bir şey yoktur. Sünger Bob, 1999'dan beri hala hayatta ve aynı yaşta. Tom ile Jerry 1941 yılından beri aynı yaşta ve yaşlanmadı. Uncle Grandpa, bu iki örnek kadar eski olmasada 2013 yılından beri aynı yaşta ve yaşlanmadı. Dediğim gibi, ölüm komedi amaçlı çizgi film karakterlerine karşı bir şey yapamaz. Komedi amaçlı çizgi film karakterlerinin tek bir amacı vardır; O da seyirciye eğlenceli bir zaman geçirtmek. Eğer bu amacı yerine getiremezse kapanır ve yerine yenisi gelir. Tabii bu kural Uncle Grandpa için tam anlamında gerçekleşmiş değil. Amacını yerine getiremediği için kapatılıp bütün bölümleri silinecekti ama son 1 bölümü kaldı ve silinemedi. Şu an gerçek hayatta olan insanlar tarafından silinmeye çalışılan ama silinemeyen tek karakterdir Uncle Grandpa.

@OuzhanT sadece Marvel için konuşuyorum. Asla aynı evrenden devam etmiyor kahramanlar. Biri ölürse ya da yaşlandıysa başka evrendeki versiyonlarını görüyoruz. Birçok kahraman da ölüyor zaten.

@OuzhanT sadece Marvel için konuşuyorum. Asla aynı evrenden devam etmiyor kahramanlar. Biri ölürse ya da yaşlandıysa başka evrendeki versiyonlarını görüyoruz. Birçok kahraman da ölüyor zaten.

Hocam, bunun komedi amaçlı yapılan çizgi filmlere ölümün işlememesiyle ne alakası var çıkaramadım? Galiba Marvel evrendeki kahramanların da ölüme karşı yenildiğini anlatmaya çalışıyorsunuz. Marvel'da ki kahramanlarının çoğunun öldüğünü bende biliyorum ama komedi amaçlı yapılan çizgi filmlerdeki ana karakter (Süngerbob, Tom ile Jerry, Gumball, Uncle Grandpa vb) asla yaşlanmaz ve ölmez. Ölüm, onları yakalayamaz. Onları izleyecek ya da çizecek birileri kalmayınca gerçek anlamda yok olacaklar. Tabii onlara ait kalıntıları bulabilirsek bir nevi tekrar hayata dönecekler.

@OuzhanT ben yazdığınızı yanlış anladım sanırım. Marvel da dahil olmak üzere çizgi romanlarda vs. ölümün olmadığını anladım. Kimse kalıcı ölmüyor yani. Ancak siz başka bir şey diyormussunuz.
Hocam, bunun komedi amaçlı yapılan çizgi filmlere ölümün işlememesiyle ne alakası var çıkaramadım? Galiba Marvel evrendeki kahramanların da ölüme karşı yenildiğini anlatmaya çalışıyorsunuz. Marvel'da ki kahramanlarının çoğunun öldüğünü bende biliyorum ama komedi amaçlı yapılan çizgi filmlerdeki ana karakter (Süngerbob, Tom ile Jerry, Gumball, Uncle Grandpa vb) asla yaşlanmaz ve ölmez. Ölüm, onları yakalayamaz. Onları izleyecek ya da çizecek birileri kalmayınca gerçek anlamda yok olacaklar. Tabii onlara ait kalıntıları bulabilirsek bir nevi tekrar hayata dönecekler.
Son üç cümle tüm sorunu çözdü neredeyse.
Ben üstteki hocam ile bir şeyi tartıştığınızda olayı yanlış anladım.
Benim anladığım çizgi romanlarda kimsenin ölmemesi idi.

Hangisi hocam? Gerçek hayattan ölüm ise o zaman bu konunun sorusuna cevap olmaz. Konunun sorusu "en güçlü kurgusal karakter kimdir?" Hangi evrendeki ölümden bahsediyorsunuz? Death Note mu? Marvel mı? Hangisi olursa olsun, her komedi amaçlı yapılan çizgi filmlerde bir kural vardır: Ölüm diye bir şey yoktur. Sünger Bob, 1999'dan beri hala hayatta ve aynı yaşta. Tom ile Jerry 1941 yılından beri aynı yaşta ve yaşlanmadı. Uncle Grandpa, bu iki örnek kadar eski olmasada 2013 yılından beri aynı yaşta ve yaşlanmadı. Dediğim gibi, ölüm komedi amaçlı çizgi film karakterlerine karşı bir şey yapamaz. Komedi amaçlı çizgi film karakterlerinin tek bir amacı vardır; O da seyirciye eğlenceli bir zaman geçirtmek. Eğer bu amacı yerine getiremezse kapanır ve yerine yenisi gelir. Tabii bu kural Uncle Grandpa için tam anlamında gerçekleşmiş değil. Amacını yerine getiremediği için kapatılıp bütün bölümleri silinecekti ama son 1 bölümü kaldı ve silinemedi. Şu an gerçek hayatta olan insanlar tarafından silinmeye çalışılan ama silinemeyen tek karakterdir Uncle Grandpa.
Çizen yoksa... YZ de tırt... Kazanan belli.

Birde hocam, şu an bilmem kaç kelime kullanarak açıkladığım Uncle Grandpa kadar detaylı anlatamayacak olsam da Anti Princible adlı karakter, sizin yazdığınız 2 karakterden de daha güçlü. Kısaca Anti Princible'i anlatmak gerekirsem düşündüğünüz bütün güçlere sahip.
Anti principlenin en üstün olmadığı kendi yapımında bile dile getiriliyor wikidede var biraz tartışmalı bir konu benim dediğim karakterler için ise wiki link bırakıyorum.

Sizi her seferinde gülerek geçtiğim, "can he beat goku tho" goygoyu ile baş başa bırakıyorum.
Muhtemelen db evreni 1 saniye içinde yok olurdu

Adı geçen çizgi film karakterleri hakkında benim fikrim pek önemli yerleri olmadığı şeklinde ölüm karakterden karakter için farklılık gösterir kimisi eceli gelince bir şey yapamaz kimisi ise ölümü öldürür. Ölmeleri için illa herkesin aklından silinmelerine gerek yok silinseler dahi bu onların öldüğü anlamına gelmez. Belki konuyu yanlış anlamılımdır yorumum ölümün kişiye göre değişiklik göstermesi ve hafızalardan silinmeleri onların yok olacakları anlamına gelmediğini anlatıyor

Arkadaşlar karakterler hakkında yorum yaparken karakterlerin güçlerinin çoklu everenlerde geçip geçmediği önemli bir rol oynar. İki tane sonsuz güçlü karakterin karşı karşıya gelmesi sonsuz bir savaş olacağı anlamına gelmez kendi yarattığınız evrende kendi yarattığınız karakterin en güçlü olması sadece sizin aleminizde o güçleri ona verir. Bu ise bitmeyen bir tartışmaya sebep olur bütün karakterler kendi alemlerinde yaşarlar veya var olurlar örnek verecek olur isek i am that i am world of darkness serisindeki en üstün karakterdir. Kelamı sonsuzdur ve hiç bir güç onun ile yarışamaz hiç bir belirleyici faktörün onun üstünde etkisi yoktur gibi bir söylem yapmak biraz yanlış. Evet gücünün sınırları olmaması ve diğer serilerde de gücünün eksilmeden aynı kalması güçlü görünüyor olabilir ama bir sorun var. Tier sonsuz katmana ayrılır bir alttakinin üstteki katmadan haberi olamaz kendisinin o katmanın en üstünü olarak görür sadece ve her katman arasındaki fark sonsuzdur. Ancak bir karakter var ki kendi hikayesinde yaşamıyor veya var olmuyor kendi alemini okuyucuya kendisi anlatıyor karakterin ismi ise self reference engine bu yüzden güç sıralamasının bu karakter üzerinde pek bir etkisi yok çünkü kendisinden üstün onu anlatacak tek katman biz gerçek insanlar varız. Bizimle aynı yerde olması ise onu kurgusal bir varlık yapmaz

Son düzenleme:
Terry Pratchett - Disk Dünya, her yazar ve çizerin yaratımınını bittiğinde okuyucuların ve izleyicilerin akılları dışında varlığını hareketli sürdürebilecekleri bir yer yok karakterler için, bu sebeple de eninde sonunda herkes daha az düşünür ve hareketsizleştirir, elbette bir şekilde gerçek hayattaki ölüm/zaman kavramıyla gene bu kazanır, tüm karakterler 4 boyutlu sonsuzlukta unutulabiliyor buna göre, henüz ölümü unutabileceğimiz bir seviye yok yani.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı