En hafif Linux dağıtımı

???

• Oy verenlerin toplamı
    91
İlk oy benden :) Ubuntu.
:D ?

Dağıtımda hafiflik aranmaz(Aranabilir paket sayısı v.s. olarak ama normal bir kullanıcı için önemli değil bence.), masaüstü ortamları hafif olabilir. Aslında en hafifleri pencere yöneticileridir.(Tiling window manager.) Onun dışında masaüstü ortamı olarak en hafifi bence LXDE. Lubuntu 18.04.4, LXDE kullanıyor.

Son düzenleme:
Lubuntu öneriyor musunuz?
Lubuntu 20.04'ü önermiyorum çünkü LXQt kullanıyor ve LXDE daha hafif. 18.04.4 veya 16.04.3 kullanılabilir. Yine de Lubuntu aşırı eski sistemler için kullanılmalı çünkü görünüşten kısılıyor hafiflik için. Linux Mint XFCE, Manjaro XFCE hafiflik olarak önerimdir. Hafif olsun ama güzel görünsün diyorsanız ise Kubuntu, KDE Neon veya Manjaro KDE kullanabilirsiniz.

Lubuntu 20.04'ü önermiyorum. 18.04.4 veya 16.04.3 kullanılabilir. Yine de Lubuntu aşırı eski sistemler için kullanılmalı çünkü görünüşten kısılıyor hafiflik için. Linux Mint XFCE, Manjaro XFCE hafiflik olarak önerimdir. Hafif olsun ama güzel görünsün diyorsanız ise Kubuntu, KDE Neon veya Manjaro KDE kullanabilirsiniz.
Windows 7'de Firefox'u açması 20 saniye süren bilgisayara Lubuntu kurulur herhale :D

Kişisel tecrübemden dolayı Lubuntu'ya verdim oyumu. Geçen sene Letgo'dan 50 tlye aldığım bilgisayarda 18.04.4 kullandım, gözle görülür bir hızlanma oldu.

Tek beğenmediğim kısmı, arayüzünün çok dandik durması. Onun dışında güzel bir deneyim yaşadım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı