En İyi Cevaplardaki Haksızlık

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Makaleler
14
Yer
Türkiye/İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Profil Kapağı
1521878528
Nasıl yani, yöneticiler para mı alıyor Technopat'tan? Asıl para alınıyor olması ilginç değil mi zira benim bildiğim bu tür işlerde gönüllülük esastır.
Var mi maddi bir getirisi peki?
Hem Technopat gibi bir yerde moderatör olacaksınız hem de para alacaksınız? Beni moderatör yapsınlar para bile veririm. Bu işler gönüllülük esaslıdır.
Ancak düzenin olduğu yerde hiçbir emek karşılıksız kalmaz. Aynı zamanda bu emeğin karşılığını sadece yetkililer almaz. Mesela bu ay en fazla "en iyi cevabı" olan 3 kişiye Samsung Gear VR veriliyor. Bu da emeğin bir karşılığı değil mi ;)

Son düzenleme:
Moderatörlük zaten gönüllü esaslı. Ancak düzenin olduğu yerde hiçbir emek karşılıksız kalmaz. Aynı zamanda bu emeğin karşılığını sadece yetkililer almaz. Mesela bu ay en fazla "en iyi cevabı" olan 3 kişiye Samsung Gear VR veriliyor. Bu da emeğin bir karşılığı değil mi ;)
Fark ettim de ne kadar kolay basit konu varsa, bir yetkili cevaplayıp cevaplayıp en iyi mesaj seçiyor. Asım bey yapıyor bunu. Mesela yenileme hızı FPS'yi etkiler mi? Gibi basit sorulara, hayır etkilemez gibi basit cevaplardan söz ediyorum. O açılan konuyu ilk Asım bey görüyor, sonra onaylıyor ve cevabı yapıştırıyor. Kimseye fırsat olmuyor ki en iyi cevap alsın.

Yaz döneminde olan yoğunluktan dolayı konuları hızlı onaylamamız gerekiyor ve bu yükü çekmeyen bilmez. Yönetimdeki arkadaşlar az çok bilir.
Sabah vardiyası en ağır ve yoğun vardiya. Bu vardiyada mecburen hızlı olmaya çalışıyorum ve cevapları da ona göre kısa tutmak zorundayım. Aynı şekilde hızlı cevap verilebilen konulara yazıyorum. Diğerleri bookmarkta oluyor.
Vardiya saatinde uzun ilgilenilmesi gereken konularla ilgilendiğimde iş aksamış oluyor. Onlara maalesef sonradan cevap verebilme şansını buluyorum.

Yaz döneminde olan yoğunluktan dolayı konuları hızlı onaylamamız gerekiyor ve bu yükü çekmeyen bilmez. Yönetimdeki arkadaşlar az çok bilir.
Sabah vardiyası en ağır ve yoğun vardiya. Bu vardiyada mecburen hızlı olmaya çalışıyorum ve cevapları da ona göre kısa tutmak zorundayım. Aynı şekilde hızlı cevap verilebilen konulara yazıyorum. Diğerleri bookmarkta oluyor.
Vardiya saatinde uzun ilgilenilmesi gereken konularla ilgilendiğimde iş aksamış oluyor. Onlara maalesef sonradan cevap verebilme şansını buluyorum.
Gece açılan konular birikiyor tabii, sabah da arbede oluyor haliyle.

Maden yönetim dışından birisi ödül alacak. O halde hızlı cevap verilse de, en iyi cevap seçimi sonraya kalsın.

Belki bir başkası da yazacaktı, en iyi cevap zaten var diye tenezzül etmiyor kimse.

Ben defalarca cevaplamama rağmen, hatta raporlayıp bilgilendirmeme rağmen sadece 1 ya da 2 tanesi en iyi cevap seçildi. Hepsi de soruydu ve sorunu ben çözmüş, konu sahibi de teyit etmişti.

Eğer bir yarışma yapılacaksa biraz daha adil olmaya kesinlikle dikkat edilmeli.

Ama bunu söylemenin yeri burası değil, konu açılmışken söyleyeyim dedim.

Ödülü yetkililer almıyor. Bu yüzden yetkililerin en iyi cevap kasma çabasına da gerek yok. Moderatörler kendi en iyi cevabını seçebilir bunda ters bir şey yok. Şahsen ben DLL konularında kendi cevaplarımı en iyi cevap olarak seçiyorum. Çünkü konudaki en iyi cevap o :)

En iyi cevap olmadığını düşündüğünüz cevap varsa raporlayıp şikayet edebilirsiniz. Eğer şikayet ettiğiniz bir yetkiliyse o rapora bakmıyor başka bir yetkili bakıyor.

En iyi cevabı düşündüğünüz konuları da "soru" konusu taşıdığına emin olun. Bunu dışında en iyi cevabı seçmemiz için de sorunu yaşayan konu sahibinin olumlu geri dönüşünü beklemeliyiz.

Üst üste cevaplarınızı geri dönüş olmamasına rağmen raporlarsanız da sözlü uyarı alırsınız. Eğer hala geri dönüş olmadan raporlamaya devam ederseniz "Gereksiz Raporlar" adı altında 1 saat uzaklaştırma alacaksınız.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı