En iyi işletim sistemi

?

• Oy verenlerin toplamı
    220
Gerçekten Windows dısında guzel ısletım sıstemı mı var ya? Windows'a can feda can. Linux ne ya? Adını bıle yenı ogrendım.
O zaman araştırmanız iyi olur. Zira işletim sistemleri Windows'tan ibaret değil.

Bir çok Linux Distrosunu gerçekten çok beğeniyorum ve oldukça başarılı buluyorum ama bana göre en iyi işletim sistemi şu an Windows 10.

Nedenlerini söylemem gerekirse de;
-Oyun konusunda oldukça başarılı. Linux'da Proton var ama Windows'da zaten sınırda FPS (mesela 25-30) veren bilgisayarlarda Proton akıcı bir deneyim sunmuyor ve birçok oyunda uyumsuzluk sağlıyor.
-Uyum konusunda inanılmaz yani dünyadaki bilgisayarların yüzde 80'ninden fazlasında kullanılıyor ve neredeyse hepsine destek ve uyum sağlıyor.
-Çok geniş bir yazılım desteği var.
-Günlük kullanıma da(İnternet, film, müzik) oldukça uygun ve işlevsel.
-Bence çok hafif olmasa da çok ağır da değil. Benim 5 yıllık giriş seviyesi dizüstü bilgisayarımda akıcı çalışıyor.
-Benim için uzun bir mazisi var. Windows 98'den beridir kullanıyorum kendisini ve 98'den günümüze tüm versiyonları kullandım.
-Bir de en önemli artılarından biri bir sorun olduğunda destek alabileceğin profesyonel bir şirket var arkasında. Forumlarda ki desteklerden bahsetmiyorum bile.

Sonuç olarak durum böyle. Yanlış anlaşılmasın Windows fanboyu değilim. Linux Distrolarının felsefesini, düşük sistemlerle uyumluluğunu, çeşitliliğini de oldukça seviyorum. Gelecekte fikirlerim değişebilir zaten çeşitlilikten yanayım. Ne kadar çeşitli işletim sistemi olsa o kadar son kullanıcıya artısı olur o yüzden Harmony OS ve Google Fuchsia OS'u da merakla bekliyorum. Mac OS ise hiç kullanamadım maalesef ama takip ettiğim kadarıyla o da oldukça başarılı.

Hocam ben w10 dan w7'ye geçtim hala taş gibi sistem
İşletim sistemlerinde yeni bir çağ başlamadığı sürece en iyi işletim sistemleri Windows 7 ve Windows 10 belki de Vista olacaktır. Vista dediğim için hiç şaşırmayın, çünkü günümüzde de kullanılmakta olan birçok yeniliği bir arada sunan ve döneminin gerçekten ilerisinde olan bir işletim sistemiydi.

Windows Linux birleşse efsane doğardı. 2'side ayrı yönlerden güzeller.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı