En İyi PCI Ekran Kartı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Arkadaşlar başka bir forumda o 3 tane merak ettiğim beyaz girişin ne olduğunu sordum, bana PCI dediler. Sizce doğru mu?

@ProfTech Arkadaşım son durum şu anda valla çok karışık başka forumda PCI var senin anakartta diyorlar, burada sende AGP slotu var diyorlar kafam çok karıştı. Ve yeni sistem alacak param yok arkadaşlar size demiyorum ama bu forum dışında kişiler var onlar kendilerini biliyorlar, illa yeni sistem al diye tutturuyorlar. En sonunda taksitle alcam hepsinden daha güzel sistem, o zamanda 'benanae senin biligisayarından qweqwe' deyip dalga geçiyorlar.

Arkadaşlar galiba benim anakartımın PCI girişine en iyi ekran kartını buldum ama bu sitede stok'ta yok.VisionTek Radeon X1050 DirectX 9 900128 256MB GDDR2 AGP 4X/8X Video Card - Newegg.com

Kardeş AGP yok senin anakartta, PCI-Express de yok. PCI var. O 3 tane port PCI. Ama PCI ile PCI-Express'in hiç bir alakası yok. Yani
  • PCI-Ex ekran kartı olmaz.
  • AGP ekran kartı olmaz.
  • PCI ekran kartı piyasada yok.
O PCI girişleri milattan önceki ilk, parelel iletişim sağlayan, 32 bit, 64 bit diye ayrı ayrı kart üretilmek zorunda kalınan 90'lı dönemler. Sonra AGP çıktı, ekran kartları için süper hızlı arabirim o zaman için. Sonra, otomatik, bitini ayarlayan, seri iletişimli PCI-EX standardı çıkmış. En son o var. Analatabilmişimdir umarım. O anakarta hiç bir şey uymaz.

Benim dediğim gibi ikinci el, AGP slotlu anakartı alacaksın yada başka çaresi yok.

PCI diyor. Her şeyi çorba yapıyorsunuz, PCI ile PCI-Express aynı şey değil. Önerdiğim kartların sitesine gir bak. GT 610 al demiyoruz. Site adresi veriyoruz.

Bu AGP ile PCI giriş aynı mı?

AGP:

upload_2017-12-29_12-30-40.png

PCI (PCI-Express değil):
upload_2017-12-29_12-31-36.png

Bu FX 5500 AGP'mi? Ben cahilim öyle mi?:rolleyes:

NVIDIA GeForce GF FX 5500 FX5500 256 MB PCI Desktop Video Graphics Card Vga -
Newegg.com

GT 610. GT610 PCI-E'si de var. PCI'ı da varmış demek ki.

upload_2017-12-29_12-37-56.png

Kendi sitesinden PCI ile PCI-E farkı.

GeForce ® GT 610 PCI | ZOTAC

Bu da açıklaması.

Yeni ZOTAC GeForce® GT 610 grafik kartını kullanarak bilgisayarınızı yeni grafik özellikleriyle yükseltin. ZOTAC GeForce® GT 610, eski PC'lerini ekstra bir performans vuruşu ve geliştirilmiş işlevsellik için yeni özellikler ekleyerek modernize eder. HDMI ve DVI ile en yeni dijital ekranları ZOTAC GeForce® GT 610'a bağlayın veya mevcut ve yeni VGA ekranlarını kullanarak tüm yeni ve eski ekranlarla üstün uyumluluk sağlayın. ZOTAC GeForce® GT 610, çift monitörlü, kolay çift monitörlü bilgi işlem için eş zamanlı olarak bağımsız görüntüler sunarak anında verimlilik artışı sağlıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı