Çözüldü En iyi performansı Linux'da mı alırım?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
2
Ben çoğunlukla oyun oynayan bi' kişiyim, performans benim için ilk sıradadır haliyle. Bi' yerde okudum en iyi performans Linux'ta alınıyor "muş". Bu gerçekten doğru mu? Aplikasyonlar Windows'a göre daha çok sıkıntı çıkarıyor mu? Eğer Windows'dan daha iyise hangi Linux'u önerirsiniz?

Sistemi soranlar olacaktır, hemen yazayım;
B450M S2H.
R3 3200G.
RX 570 Armor 8G OC.
Crucial Ballistix Sport 8x2 3000MHz.
Crucial BX500 240GB.
WD 1TB HDD (kodunu bilmiyorum)

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Hocam ikisini de kullanabilirsiniz. Oyun oynamak isteyince Win10'a geçersiniz. Normal zamanda da Linux'da olursunuz.
Linux'te "oynanabilen" oyunların aynı donanım için Windows / Linux performans farkı çok değişkendir. Bazı oyunlarda Linux daha iyi iken bazılarında Windows öndedir. Ancak ekran kartı sürücüleri öncelikle Windows için optimize edilip çıkartıldığı için, oyun için ben öncelikle Windows derim.

Tabi deneyip görmek lazım. Ama çok oyun oynayan ve farklı farklı oyunları deneyen biri isen Windows önde gider.

Hikaye bazlı oyunları oynuyorum. Red Dead, The Witcher serisi, The Long Dark gibi gibi.
https://www.protondb.com/ Bu site üzerinden oynadığınız oyunlara bakın. Rütbesi "Platin" olarak gözükürse Windows 10'dan daha iyi performans alma şansınız var demektir. Native ise zaten büyük ihtimalle daha yüksek alırsınız. Yani ben böyle biliyorum.

Proton oyunlarında her halukarda Windowsdan daha az performans alırsınız. Windowsdan iyi performans veren sanırım bir tek dirt 2-3 falan gibi bişeydi. Linux oyunlarında ben windows ile aynı performansı alıyorum. Başkaları için birşey diyemeyeceğim daha fazla fps alanlar varmış.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı