En iyi PSU markaları

Ali Rıza'ya sordum. Burada nedense yazılan tüm yorumları göremiyorum.
Evet, 12V kanalı, 2 adet raya bölünmüş ya da single rail olarak veren bir 650W ilerdeki tekli GPU güncellemerinde de yeterli olucaktır. Teknoloji gelişimi, nm küçülmesi ve IPC artışı derken güç tüketim değerleri git gide düşüyor.
System Power U9 modeline bakın attığın Element Smart modelinin yapı birimleri harici sentetik testleri yok System Power U9 daha garanti bir seçim. Daha fazla güç daha iyi demek değildir.

Element Smart Yapı Birimleri:

System Power U9 Detaylı İnceleme:

 
İkisine de bayılırım ama isimle alakası yok :) Ribozom normal kullanıcı adım, Cıstırgo ise CS:GO'nun akşam haberlerine tercüme edilmiş hali ve son olarak Sucuk ismini bu ismi yazarken karnım acıktığı ve canım çektiği için yazdım :D
Tesadüf değil tevafuk yani,güzel isim.
Evet, 12V kanalı, 2 adet raya bölünmüş ya da single rail olarak veren bir 650W ilerdeki tekli GPU güncellemerinde de yeterli olucaktır. Teknoloji gelişimi, nm küçülmesi ve IPC artışı derken güç tüketim değerleri git gide düşüyor.

System Power U9 modeline bakın attığın Element Smart modelinin yapı birimleri harici sentetik testleri yok System Power U9 daha garanti bir seçim.

Element Smart Yapı Birimleri:

System Power U9 Detaylı İnceleme:

Benim gösterdiğim ve sizin önerdiğiniz PSU'lar 12V kanalından kaç W veriyor ?
 
Öncü OEM üreticileri desek daha doğru olur ne CM ne, Corsair, Evga, be quiet! kendi üretimini yapıyor.
En önemlisi de markanın adını duyup 'Aa bu Seasonic çok iyidir' diyip almak yerine, modele göre ürün alınmalı, örnek vericek olursam
Seasonic S12II/M12II serisi.
10 senelik bir ünite, eski grup düzenlemesi, koruma eksikliği ve dengesiz voltaj regülasyonu. İnsanlar halen bu modeli öneriyor.
2. bir sabıkalı model ise Focus Plus (Gold/Platinum) modeli.
why you SHOULDN'T buy a Seasonic Focus (Plus) (Gold/Platinum)
İlk üretimlerde OCP düşük ayarlanmış bu yüzden yüksek güç gereksinimine sahip GPU'lar yükte iken, OCP, OPP tetiklenmesi ile kapanmaya sebeniyet veriyordu. Son üretimlerde ise 3.3v demir yolu OPP %200 yüksek ve bu hayli yüksek bir değer o yüzden alınmaması taraftarıyım bu üniteyi ve bu üniteyi kullanan markaların modellerini.

Seasonic Focus Plus Gold'un daha devasa soğutucular ile yükseltilmiş hali aynı şekil bu modelin de alınmaması taraftarıyım aynı sorun bunda da var aynı ünite nede olsa.

Piyasada ün yapmış üreticileri say der isen: Daha çok üst segmente hitap eden CWT, HEC, FSP, Seasonic, Super Flower, GreatWall, Flextronics, Enchance, AcBel.
Orta segment için ise Andyson,Sirtec ve ATNG bilinen üreticiler.
Giriş ise yine Andyson diyorum markalara yaptığı ürün gamı epey geniş giriş segmentte.

Daha geçen gün forumdan bir eleman 'Senin gibi 2. kalite Sharkoon kullanmıyorum, imzamdaki PSU belli diyor' imzasındaki ürün ise High Power Element Smart, benim kullandığım model de Sirtec üretimi Sharkoon SilentStorm Cool Zero.
Bilmeyen var ise High Power marka sahibi ve üreticisi Sirtec. Bide emin bir ifade ile söylüyor bunları bu gibi insanların yorumlarından kaçın.

yorumlarından kaçın derken bunu bana hitaben mi söylüyorsun?
 
Benim gösterdiğim ve sizin önerdiğiniz PSU'lar 12V kanalından kaç W veriyor ?
Element Smart, 12V kanalından single rail olarak 675W sağlıyor, System Power U9 600W ise multi rail olarak 576W veriyor bu hayli bir yeterli değer. Tekrardan diyorum daha fazla güç daha iyi ya da daha kaliteli olduğu anlamına gelmiyor. Element Smart modelinin yapı birimleri harici incelemesi yok o bile tam değil fan model kodu, birincil ve ikincil taraftaki kondansatörlerin marka ve derecesini vermiş.
Bu işin koruma kısmını denetleme var, çapraz yükü var, ripple değerleri var, voltaj regülasyonu +5VSB verimliği, hold-up time, kullanılan topolojiler, termistörler ve denetleyiciler böyle uzuyor gidiyor o yüzden diyorum ki işinizi sağlam kazığa bağlayın.
Ben System Power U9 size gönül rahatlığı ile bu bütçe bandında tavsiye edebilirim çünkü testlerde verdiği sonuçlar belli, aynı şekil yapı birimleri apacık belli.
Aynı olay Element Smart için geçerli değil. Tabii ki bu sorun çıkarcağı anlamına gelmiyor. System Power U9 daha garanti bir seçim.
 
Anladım. Monitör kaç W güç çeker onu da merak ettim şimdi.
Her monitör aynı güç tüketim değelerini sunmaz belirleyen pek farklı unsur söz konusu. Üreticiler sunduğu modelin maks. ve tipik güç tüketim değerlerini belirtirler. O yüzden monitörler bu kadar tüketir diyemem üreticinin sayfasından modele bakmalısın.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı