En kaliteli PSU markası (anket)

Her Açıdan En Kaliteli PSU Markası

  • Seasonic

  • EVGA

  • Bequite!

  • ASUS

  • Silverstone

  • Gamepower

  • Corsair

  • CoolerMaster

  • Thermaltake

  • Bitfenix


Sonuçları sadece ankete oy verdiğinizde görebilirsiniz.
Bence Evga ama modele göre yargılamak daha iyi olur gibi geliyor. Ayrıca PSU konusunda listedeki güç kaynakları sıralamam gerekirse bence şöyle:
1 Evga.
2 Seasonic.
3 Be Quiet.
4 Corsair.
5 Thermaltake.
7 Asus.
8 SilverStone.
9 Cooler Master.
 
Seasonic Prime serisi alt yapısını geliştirerek kullanan ASUS Thor serisi fiyat performans olmasa da en iyi güç kaynağı olmaya adaydır benim gözümde.
 
Gamepower'ın olduğu listede Seasonic, Evga, Corsair gibi markalar müsaade isteyip listeden çıkar bence :D

Yalnız söylendiği gibi markadan çok model önemli; sayılan bu büyük markaların top tier PSU'ları olduğu gibi, value segmentinde de PSU'ları mevcut. Corsair'in VS serisi, Cooler Master'ın MasterWatt serisi, Thermaltake TR2 serisi value segmentidir. 80+ sertifikası sizi yanıltmasın, şirketler 80 Plus kuruluşunun verimlilik koşullarını sağlayınca sertifika alabiliyorlar ama kullanılan kapasitörler, bobinler, dirençler, yapılan lehimin, kullanılan kartın vs kalitesi işin içine girince sadece elektriğin verimli kullanılması değil, olası elektrik dalgalanmaları ve kesintilerde bilgisayar bileşenlerinin zarar görmemesi de önem arz ediyor.

Biz devamlı elektrik kesintileri yaşanan bir ülkeyiz, sanayi elektriğimizin bile akımı düzensiz olduğundan (enerjiyi HES'lerden, doğalgaz santrallerinden üretiyoruz çünkü) ileri teknoloji mikroçip üretimi imkansız bir ülke burası, çünkü bu denli hassas teknolojileri üretebilmek için o üretimin yapıldığı tesise gelen elektriğin düzenli olması lazım ama öyle değil. Bu çipleri Japonya, Kore, ABD, AB ülkeleri üretiyor çünkü adamların sanayi elektriği İsviçre saati gibi. Tabii sadece elektrikleri iyi diye üretmiyorlar, zibilyon tane sosyokültürel sebep var ama konumuz o değil.

Diyeceğim o ki Türkiye gibi elektriğine güven olmayan bir ülkede 6-8 sene kullanma ümidiyle büyük paralar yatırdığınız sisteminizi, vereceğiniz paraya acımayın ve top tier bir PSU'ya emanet edin. Corsair ya 80+ bir şey olmaz bile demeyin, Corsair'in de iyisini alın RMx serisi gibi. Gamepower, Frisby gibi markalara değil 5000 TL'lik ekran kartınızı, radyolu masa saatinizi bile emanet etmeyin. Zaten PSU'yu alırken ödediğiniz parayı elektrik faturasında amorti edersiniz bu sürede. Yanınıza kar kalan da bileşenlerinizi iyi bir güç kaynağına emanet etmenin verdiği güven duygusu olur.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı