En Kötü Ekran Kartı Markası (Anket)

En çok sorun çıkaran ve en kalitesiz üretici

  • Sapphire

  • Powercolor

  • XFX

  • HIS

  • Axle

  • Palit

  • Zotac


Sonuçları sadece ankete oy verdiğinizde görebilirsiniz.
Sağdan soldan dolma bilgilerle Sapphire yine en kötü kart seçilmiş tebrikler noob'lar.
 
Oyumu kullanmış olduğum Powercolor R9 285 nedeniyle Powercolor'a verdim. 5 dakika tam yükte 92 dereceye çıkan berbat bir kart. 4000 RPM'e çıkan fanlar da cabası.
 
Sapphire'in bazı ürünleri gerçekten kötü. 2013'de en fazla arıza oranı veren firmaydı ABD'de. Ama bu iyi ürünleri olmadığı anlamına gelmiyor. Zotac da en az onun kadar kötüdür.

Oyumu kullanmış olduğum Powercolor R9 285 nedeniyle Powercolor'a verdim. 5 dakika tam yükte 92 dereceye çıkan berbat bir kart. 4000 RPM'e çıkan fanlar da cabası.

4000 RPM ve 92 derece mi? Kötü soğutmadan çok kartta bir sorun var gibi görünüyor.
 
Fanlar çok küçük olduğu için RPM değerleri maalesef 4000 civarında dolanıyor yükte. Kartta sorun yok bence, soğutma sistemi berbat. Arctic accelero sipariş verdim, onu takınca anlayacağız turboduo soğutmanın ne derece başarılı olduğunu.
 
Zamanında Geforce 9500GT modelinin Axle üretimi vardı bende, fakat nasıl bir mühendisleri varsa fanı direkt radyatöre koymamışlar. Anlayacağınız fanı radyatörün yanına koymuşlar. Sensör bilgilerine baktığımda kart yükte 105°C oluyordu. Kartın sağlam kaldığına şaşırdım açıkçası, üstelik macunu ve toz durumu da normaldi.
 
Bu forumdaki kaç kişi HIS veya Axle kullanmıştır acaba... Çok enteresan ve şahsi görüşüme göre gereksiz bir konu olmuş. Sorun her markada sorundur, en kötü diye nitelendirmek yanlış olur. Hepsinin teklediği kısımlar olabiliyor nihayetinde. İnsanların markaya göre değil de biraz bütçeye göre alışveriş yapması gerekiyor.
Hortlatmak gibi oldu ama ben bizzat kullandım HIS'i 8 sene kadar, yani kullananda var sırf kullanan az diye neden silsin ki anketten?
 

Geri
Yukarı