En nefret ettiğiniz Windows sürümü

• Konuyu başlatan 374025
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 362
  • Görüntüleme 18.672
Bunlar bir neden değil diyorum ben de. 7'yi 2 yıl kullandım. Vista'yı ise 30 gün dayanabildim. Sonra tekrar 7 kurdum. Vista ne kusacak kadar kötü, ne de fanboyluk yapacak kadar güzel...

Hocam bende 2006'dan 2015'e kadar rtm Vista 2015'den 2020'ye kadar Windows 7 kullandım.
Bunlar bir neden değil diyorum ben de. 7'yi 2 yıl kullandım. Vista'yı ise 30 gün dayanabildim. Sonra tekrar 7 kurdum. Vista ne kusacak kadar kötü, ne de fanboyluk yapacak kadar güzel...

Hocam bu videonun yorumlarına bakın bir ben ortada pcbilgilisi
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

@374025 Yemin ederim siz kafayı sıyırmışsınız. Windows Vista hiçbir zaman iyi bir işletim sistemi olamadı. Yarım yamalak bir iş olarak kaldı. SP2 ile düzeldiği doğru olabilir ama Windows 7 çıkınca Vista unutuldu gitti. Gerçi SP2 ile de çok düzgün olduğu söylenemez. Ayrıca Windows 7 ile Vista arasında tasarım ve çekirdek açısından hiçbir farklılık yok. Windows 7 başlarda Vista SP3 olarak planlanıp sonra Vista adı artık rezilliklerle anıldığından ötürü Windows 7 oldu.

Windows 7'den nefret etmen için de hiçbir sebep yok. Vista ile tamamen aynı işletim sistemi. Görev çubuğu ve çekirdekte hafif modifiye gibi değişiklikler dışında hiçbir farkı yok Vista'dan. O çamur attığınız Windows 10 bile aslında Vista'nın ağır modifiyelenmiş hallerinden birisi. :) Denetim masası mesela. Windows Vista'nın denetim masası hâlâ Windows 10'da olduğu gibi duruyor. Bırakın artık fanboyluğu. Kötüye kötü demeyi öğrenin. Windows Vista günümüze doğru açılan bir kapının anahtarı oldu sadece. Getirdiği çekirdek hâlâ kullanılıyor modifiye edilerek. Windows tarihinde önemli bir sıçrama noktası ama ME ile birlikte stabilitenin en kötü olduğu sürümlerden birisi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı