En nefret ettiğiniz Windows sürümü

10. SSD yoksa kurmak için bir neden yok. Kendi fikrim. Üstelik 5400 RPM ile neredeyse ölü hızında çalışıyor.
 
Nefret ettiğim bir sürüm bulunmuyor. Bazı Windows sürümlerinin aşırı hata kaynaması geliştirilme süreçlerinden ötürü. Yani bilerek kötü olmadılar. Ya Microsoft projeyi yaparken bir şeyler aksi gitti ya da geliştirilme süreci o kadar zor ki geliştiriciler bir süre sonra bıkıp uğraşmadılar. Örnek olarak Vista'yı gösterebiliriz. Windows Vista'nın geliştirilmesi, tamamlanması ve piyasaya sürülmesi 6 yıl sürdü. Kocaman 6 yıl! 2001'de başladı, 2004'te iptal edildi ve baştan yazılmaya başlandı.

2004'te iptal olunca ve XP artık eskimeye başlayınca donanım üreticileri yeni Windows için Microsoft'a baskı yaptı. Microsoft'ta 2006'ya yetiştirmeye çalıştı ve sonuç olarak Windows Vista yalap şalap yapılmış bir sürüm oldu. Hataları düzeltmeye vakit bulamadılar. RTM sürümü tam bir felaketti. SP1 bile adam edemedi Vista'yı. RTM'den iyi olsa da SP1'de de yine sorunlar devam ediyordu. SP2 çıktığında da bir yandan Windows 7 geliştiriliyordu. O yüzden SP2 ile adam olsa da Windows 7'nin çıkışıyla birlikte unutuldu gitti.
 
Şahsen ben kimileri gibi işletim sistemi ile duygusal bağ kurup fanboyluk yapmam. Her işletim sistemi zamanında güzeldir. Miladi dolan sistemi takım gibi tutanları sevmiyorum.
 

Geri
Yukarı