En nefret ettiğiniz Windows sürümü

@374025 Yemin ederim siz kafayı sıyırmışsınız. Windows Vista hiçbir zaman iyi bir işletim sistemi olamadı. Yarım yamalak bir iş olarak kaldı. SP2 ile düzeldiği doğru olabilir ama Windows 7 çıkınca Vista unutuldu gitti. Gerçi SP2 ile de çok düzgün olduğu söylenemez. Ayrıca Windows 7 ile Vista arasında tasarım ve çekirdek açısından hiçbir farklılık yok. Windows 7 başlarda Vista SP3 olarak planlanıp sonra Vista adı artık rezilliklerle anıldığından ötürü Windows 7 oldu.

Windows 7'den nefret etmen için de hiçbir sebep yok. Vista ile tamamen aynı işletim sistemi. Görev çubuğu ve çekirdekte hafif modifiye gibi değişiklikler dışında hiçbir farkı yok Vista'dan. O çamur attığınız Windows 10 bile aslında Vista'nın ağır modifiyelenmiş hallerinden birisi. :) Denetim masası mesela. Windows Vista'nın denetim masası hâlâ Windows 10'da olduğu gibi duruyor. Bırakın artık fanboyluğu. Kötüye kötü demeyi öğrenin. Windows Vista günümüze doğru açılan bir kapının anahtarı oldu sadece. Getirdiği çekirdek hâlâ kullanılıyor modifiye edilerek. Windows tarihinde önemli bir sıçrama noktası ama ME ile birlikte stabilitenin en kötü olduğu sürümlerden birisi.
Çok doğru bir yazı.
Ben de 8den hoşlanıyorum mesela. Buradaki çoğunluk 8i sevmiyor.. Ama ben onlara bir şey söylemiyorum bu onların tercihi.
 

Geri
Yukarı