En performanslı Windows 10 sürümü nedir?

Oyun ve kullanım için en performanslı Windows 10 sürümü nedir? Cortana bulunmayan.

Sistem:
i3 10100F.
GTX 750 Ti.
8 GB RAM.
1 TB HDD.

İşletim sistemini modlamak yerine gereksiz uygulamaları PowerShell ile kaldırın.

Home ve LTSC 2019 sürümleri muhtemelen en hafif sürümlerdir ama temelinde çokta fark olacağına dair pek bir inancım yok işin doğrusu. Kısaca açıklamam gerekirse LTSC olarak tabir ettiğimiz sürümde UWP tabanlı neredeyse hiçbir sistem bileşeni ve gereksiz birçok hizmet yok ki dolayısıyla daha hafif ama dezavantajı sürüm 1809'dan yukarı çıkmıyor. Home sürüm ise bildiğiniz Windows 10'un bazı servislerini barındırmayan bir versiyonu kabaca. Microsoft'un web sitesinde farklar açık bir şekilde belirtiliyor ama ben yine de çok bir fark yarattıklarını düşünmüyorum açıkçası. Eğer sürüm takıntınız yoksa LTSC kullanabilirsiniz.

En hafif LTSC ama LTSC yeni sürücülerle, uygulamalarla vs. uyumlu değil ondan dolayı NTLite ile ayar yapıp orijinal Home sl sürümünü düzenleyip kurun en stabili öyle olur.Kendim 21H1 sürümünü düzenledim ve RAM kullanımım:

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    32,6 KB · Görüntüleme: 54
Modifiye edilmiş Windows 10 kullanmayın. Virüs ve güvenlik açıkları çıkabilir ve HDD ile Windows 10 kullanma Windows 8.1 kur. Eğer Windows 10 istiyorsan Pro öneririm.

Windows 10 superlite kullanabilirsin ya da orijinal olsun diyorsan Windows 10 Pro.

Ulan Pro mu yazmışım Home yazdım sanıyorum bende diyorum neden ifade bırakıyorlar :D

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı