Hocam bundan 1.5 sene önce bin kalori takılıyordum tabii o zamanlar her günüm PC başında geçiyordu ve bana pek yetmiyordu açlık hissi yüzünden çok yorgun düşüyordum ben artık hayatımın bir parçası yapmak istiyorum sporu yapıp yapıp bırakıyorum diyete başlayacaktım ama açık lise sınavım vardı ve açıklık hissi olduğu için anlamam diye erteledim sınavım yakında bitecek ve ondan sonra yapmayı düşünüyorum
Güzel kaliteli bir tartı aldım kilom için
Ve yakında tavuk göğsü ve yumurta alacağım ve makro tartı mutfak tartısı almayı düşünüyorum
Spora gidemem bileğim sakat daha doğrusu şu anlık gidemem benim bildiğim kadarı ile hiçbir şeye alerjim yok günlük 1 saat veya 30 dk koşu yapabilirim
Öncelikle 2000 kaloriyi deneyeceğim deneme yanılma yolu ile doğru yöntemi bulacağım artık
Eğer 2000 kalori bana iyi gelirse 2 bin kalori ile devam edeceğim günlük 3 litre su içip her gün 1 tane maden suyu içiçeğim yanlış anladığım bir yer var ise düzletirseniz sevinirim hocam sizi de yoruyorum hakkınızı helal edin
Verdiğiniz bilgileri kimse söylemez hocam ücretsiz bir şekilde eşekkür ederim tekrardan
Hocam var ama bileğim sakat onun için gidemem.
Yeterli kaloriyi almazsan bazı şeylere gücün kalmıyor veya yetersiz beslendiğin için vücudun enerjiyi yağlardan değil kaslardan karşılamaya başlıyor. Misal ben bazen, çeşitli sebeplerle çok stressli olduğum zamanlar eğer kontrol edemezsem kendimi bir şey yiyemeden işleri yapmak ve durumları çözmek için uğraşıyorum, yemek yiyesim bile gelmiyor, işi yaparken beynim o kadar yoruluyor ki uykumun kalitesine bile etki edebiliyor... Sonra onlar toparlandığında da abartmadan vücudumu dinleyip ne canım çekiyor onu yiyorum, elma mı? Elma. Omlet mi? Omlet. Çok mu yedim, galiba evet, biraz durayım, kahve, çay içeyim.
Kendini tartman bence yeterli, mutfak tartısı kullanacaksan tabi kullan, kendi tariflerini düzenlersin hem.
Ben şu an veya bir süredir litrelerce su içtiğini sandığım için bir soda iç dedim, arasıra soda içilebilir, onun da "doğal maden suyu" olanını alman iyidir, doğal mineralli zengin su falan yazanlar yapay. Misal haftada 2-3 kere iyi olabilir şu sıcak havalarda terleyip kaybedilen mineraller açısından - tabi ben kendi yemeklerimi hazırlamaya özen gösterdiğim için hangi mineraller, proteinler, vitaminler, baharatlar, meyveler diyerek ilerliyorum.
Bileğinin sakatlığına dikkat ederek iyileşmeye odaklan, kolajen ve protein (ayak paça çorbaları, et/tavuk kemik sulu yiyecekler hazırlamak iyi gelir, makarnan pirincin için de kullanabilirsin) faydalıdır. Sporda hafiften başla, zorlamana gerek yok, baktın 30 dakika hızlı yürüyüş güzel gidiyor, 20 dakika koşuya indir sonra 5-10 koş yürü koş yürü, barfiks çekemiyor musun mekik yap, squat yap v.b
Kilo verirken ilk %10 kolay verilir fazla kilon varsa, ama ayda 2 kg vermek ayda 5kg vermekten daha iyidir. Vücudun da verdiğin kilonun neyden verildiği, nereye ne destek sağlaması gerektiğine daha iyi alışır.
Benim de bildiğim bir alerjim yok normalde ama bünyemi dinliyorum. Eskiden çok severdim nohutlu etli pilavı, artık leblebiyi az yiyorum çok sevsem de veya humusu yerine göre yiyorum, çünkü bünyem onları yerken mutlu olsa da artık o kadar eğlenceli gelmiyor gaz yapması vesairesi.

Kısaca vücudunu dinlemeye özen göster.