En sağlıklı sarj yöntemi nedir?

• Konuyu başlatan Poly
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 35
  • Görüntüleme 2.944

Poly

Hectopat
İnternette gezerken gördüm, bataryayı tam doldurmayın %25 ile %80 arasında tutun demişler genel olarak. Ben bazı istisnalar hariç, bataryayı %20'lerde takıp %100'e kadar dolduruyorum. Zararlı mı bu?

Bataryayı %80 seviyesine kadar doldurmak daha sağlıklıdır. En fazla kullanım %20-25 e kadar olmalı. Batarya sağlığına etki eden diğer durum ise şarjda telefon kullanmak, şarjda kullandığınızda ömrüne zarar verirsiniz.

Lityum iyon ve lityum polimer piller arasında ömür farkı olduğu için lityum polimer kullanıyorlar artık.
Lityum polimer pillerde bu doldurma muhabbeti çok az etkilese de şarj anında kullanım cidden sağlığı düşürüyor.

Çok kafa yormayın bence. Sadece olabildiğince %25 altına düşmeden pili şarj etmeye bakın ve tam doldurun. %80'de çekeceksen ne anlamı kaldı diğer %20'lik kısım ? Endişe etmeden tam doldurun. Kesinlikle şarj halinde iken telefonu kullanmamaya bakın ve kılıfınız falan varsa çıkarıp öyle şarj edin.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı