En Sevdiğiniz Motivasyon Sözü

En önce atamın sözü gelir.
FB_IMG_1535654758005.jpg

Sıkıldığım zamanlarda bu söz beni motive etmekte çok başarılı.

Bir tane daha ekleyim:
"Ok anca geri çekerek atılır. Hayat seni zorluklarla geri çekiyorsa, seni daha büyük bir şeye fırlatacağı içindir. Nişan almaya devam et."

Bu sözler insana motivasyon kazandırmaz. Anca kendinizi kandırırsınız. 2 tür motivasyon vardır iç ve dış. Bu söylenen sözler dış motivasyondur ve hiçbir işe yaramaz.
Dış motivasyon nedir; dış motivasyon bir davranış sergilemeye motive olduğumuzda veya ödül alma ya da cezadan sakınmak için bir eyleme tutunarak gerçekleşir.
İç motivasyon nedir;iç motivasyon kişisel faydayı içerir. Kişi bir davranışı dışarıdan alacağı ödül için değil kendisi için yapar.
Sonuç olarak ödül alacağınızı bilerek yaptığınız eylem değil kendi iç güdüleriniz ile size katkı sağlayacak olanı yapmanız size fayda sağlar.
Böyle milletin söylediği sözleri okuyarak, motivasyon kazanılmaz.

"Bu mal yapıyorsa ben de yapabilirim."
Çıldırdım. :LOL::LOL::LOL::LOL::LOL::ROFL:
Bu sözler insana motivasyon kazandırmaz. Anca kendinizi kandırırsınız. 2 tür motivasyon vardır iç ve dış. Bu söylenen sözler dış motivasyondur ve hiçbir işe yaramaz.
Dış motivasyon nedir; dış motivasyon bir davranış sergilemeye motive olduğumuzda veya ödül alma ya da cezadan sakınmak için bir eyleme tutunarak gerçekleşir.
İç motivasyon nedir;iç motivasyon kişisel faydayı içerir. Kişi bir davranışı dışarıdan alacağı ödül için değil kendisi için yapar.
Sonuç olarak ödül alacağınızı bilerek yaptığınız eylem değil kendi iç güdüleriniz ile size katkı sağlayacak olanı yapmanız size fayda sağlar.
Böyle milletin söylediği sözleri okuyarak, motivasyon kazanılmaz.
Belki bu da bir motivasyondur? Motivasyon sözü değil ama belki Motivasyon yazısı? :D

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı