En sevdiğiniz Müslüman ülke

İnanmayanlar veya başka inanca sahip kişiler beraber uzunca süre yaşadılar, sadece örnek olması açısından Osmanlı diyebilirim, 1789 devrimi ve milliyetçilik akımı vs gibi şeyler olmasa büyük ihtimalle Balkanlar'davb yerlerde hâlâ karma bir din yapısı ve barış içinde yaşam oluyor olabirdi. Hz. Muhammed (s.a.v) zımmilere ( İslam devletinde yaşayan yahudi, hristiyan vb. kişiler cizye verdiklerinde devlet korumasına girerlerdi ve müslümanlar ile eşit haklara sahip olurlardı) eziyet edilmesini yasaklamıştır (Peygamberimiz. (a.s.m) “kim bir zımmiye eziyet etse, şüphesiz ben onun hasmıyım – düşmanıyım-" diye buyurmuştur. (Keşfü’l-Hafa, 2: 2341.) Bu yüzdendir ki müslümanların gayrimüslimlere genel olarak eziyet ettiğini ben neredeyse hiç duymadım varsa da çok nadirdir herhalde.

Ayrıca Allah bizden zorlama ve baskı yapmamızı istemiyor benim bildiğim kadarıyla, ve istişare konusunda İslam'a gerçekten haksızlık yaptığınız düşüncesindeyim, istişareye gerçekten çok önem veren bir din. Nitekim peygamber (s.a.s) bile istişare yapıyor.
İslamiyete kimse haksızlık yapmıyor sadece islamiyeten sorumlu kişiler kendi çıkarları doğrultusunda kendi dinlerinin pazarlıyorlar. Buda halk arasında olumsuz bir yargı yaratıyor ve buna bağlı olarak insanlar dinden soğuyorlar. Toplumun bu düşüncesiz kafası ile ben şeriata ve her han gibi din ile yönetilmesine karşıyım, fakat toplum değişir. İnsanlar biraz daha düşünür. O zaman zaten ne ile yönetildiğin pek bir önemi yok. 18 yy Milliyetçilik akımı haklı olarak kimse kendi insanlarını bir başkasını boyundurluğu altına girmek istemez. Sen bugün Yunanistanlı bir insanın seni yönetmesini istermiydin veya Fransız bir vatandaşın seni yönetmesini ? Önce düzgün islami eğitim veriler, buna bağlı olarak din adamları düzgün atanır ve saçma açıklamalar yapmaz sonrasında bu düşünceleri konuşuruz.

İşin komik tarafıdır ki dinleri batıla dönen hristiyanlar dinlerine bağlandıkca gerilemiş koptukça güçlenmiş, bizde ise durum tam tersi işlemekte.
İran'da insanlar dinine bağlı, Saudi Arabistan'da dinine bağlı ama sadece petrol içip yaşıyorlar. Ama halk perişan. "Gerçek İslam öyle değil abi". IŞID, El-Kaide sempatizanı arkadaşına söyle istiyorsan bu anlattıklarını, kendisi kafa kesmenin normal karşılanabileceğini söylüyordu bana. Bu örgütler gerçek islam değil, Arap ülkeler gerçek islam değil. Zoruna gidince tabii kıvır.

Ben din adamlarıyla istişare değil Mars'a koloni kuracak, acaba A tip Roket mi uzaya yollasak yoksa B tip roket mi uzaya yollasak diyen bilim insanlarıyla istişare yapmayı tercih ediyorum, teşekkürler. Siz bu istediğinizi Arabistan çöllerinde yapabilirsiniz.
Şu on yargılı kafa yapısından kurtulsanız, bu gün marsta kaçıncı koloniyi kuralımı düşünuyor olabilirdik belki de, Osmanlı son dönemlerindeki topraklarda olsa şu an 10 trilyon üzeri bir ekonomisi olabiliyor petrol istikrar gibi etkenlerle.

Şu on yargılı kafa yapısından kurtulsanız, bu gün marsta kaçıncı koloniyi kuralımı düşünuyor olabilirdik belki de, Osmanlı son dönemlerindeki topraklarda olsa şu an 10 trilyon üzeri bir ekonomisi olabiliyor petrol istikrar gibi etkenlerle.
Adam neo-osmanlıcı çıktı. Dİğer milletler osmanlıdan ayrılmak istiyordu o zamanlar. Ve başardılar da. Dikkat edin. Ve halk yenilik karşıtıydı 2. Mahmut bile zorlandı yenilik getirirken. Sen ne diyorsun daha.

İran'da insanlar dinine bağlı, Saudi Arabistan'da dinine bağlı ama sadece petrol içip yaşıyorlar. Ama halk perişan. "Gerçek İslam öyle değil abi". IŞID, El-Kaide sempatizanı arkadaşına söyle istiyorsan bu anlattıklarını, kendisi kafa kesmenin normal karşılanabileceğini söylüyordu bana. Bu örgütler gerçek islam değil, Arap ülkeler gerçek islam değil. Zoruna gidince tabii kıvır.
Kendin çalıp kendin oynuyorsun.

Arap ülkelerini, İran'ı vs. görüp din ile yönetilmede onları referans alırsanız bu tepki beklenir zaten.
Adamlar gerçek İslam'ı yaşıyor işte. İstiyorsan gidebilirsin, müslüman kardeşlerini yanlarında görmekten onur duyarlar. Kendi dinini bilmeyen adamlar gelip İslam'ın anavatanına laf atıyorlar 🤣

Adam neo-osmanlıcı çıktı. Dİğer milletler osmanlıdan ayrılmak istiyordu o zamanlar. Ve başardılar da. Dikkat edin.
Neo Osmanlıcı değilim tam olarak. Bugün şartlar çok farklı. O günlerde kriz sistemleri vb. şekiller yüzünden kolay işlerdi nispeten bana göre.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı