En sevdiğiniz Müslüman ülke

Hiçbiri diyenler neden peki? Öncelikle söyleyeyim amacım ortalığı karıştırmak falan değil herkes özgür sadece merak ediyorum.

İslam ülkesi demedim, Müslüman dedim. Yani nüfusunun çoğunluğu Müslüman olan ülke. Konumuz bu değil. :)
Düzeltmeniz iyi oldu zira Müslüman (İslam'ı benimsemiş ve kurallarına uyan kimse olduğu için) ülke olmaz, İslami (İslam dinini tanıyan ve kurallarını bildiren) ülke olur. Müslüman yoğunluk olarak en sevdiğim ülke Cibuti ama İslam ülkesi olarak yok zira adı dışında olabilende benim bildiğim yok.

Türkiye ateist mi? Yüzyıllardır Müslüman ülkeler sınıfındayız zaten. İslam'la veya şeriatla yönetilmiyoruz, laik seküler bir devletiz. Hayır zaten demek istediğim şey Türkiye'nin Müslüman olup olmaması değil, kendi ülkemizi de sevip sevmediğimizi dahil etmekti. Yine konuyu savaş alanına çevirmeye çalışyorsunuz.
Biz mi çeviriyoruz? Kendi hatanız. Yanlış bir cümle yazmışsınız ve onu düzeltmediniz.

Bir kere başlık yanlış olmuş. Ülkelerin dini olmaz genelde bazı istisnalar hariç. İkincisi Türkiye laik bir devlettir. Ha eğer halk olarak Müslüman dine inanan olan diyorsanız ki onu anlatmaya çalışıyorsanız Türkiye'dir tabii ki. Arap Yarımadası'ndaki ülkelerin halkı gerçek olarak değil temsili olarak Müslümandır. Bu arada her türlü dine mensup olan olmayan herkesin görüşüne ve inancına saygı duyarım kendi görüşleridir, ben karışmam. Daha fazla konuşmak istemiyorum. İyi forumlar.

Devletin dini yok arkadaş. Laik diyoruz ateist mi diye soruyor. Tartışma yaratmamız için tartışacağımız adam olması lazım.
Neyse yine şu forumun elitliği ve güzelliği hatrına bir şey demek istemiyorum. İyi geceler sana. Konunun kirlenmesini pek istemem.

Gene gelmiş ultra seküler arkadaşlar. Konuyu açan üye İslam ülkesi dememiş, Müslüman ülke yani Müslümanların çoğunlukta olduğu ülke demiş. Sakin olabilirsiniz bence. Soruya cevabım ise Endonezya. Doğası çok güzel.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hmm seninle bir atışsak diyordum ben de. Kardeşim işine bak ya yazdığında komik değil ama benim amacım seni iğnelemek değil. Moderatöre sitem ettim o kadar. Aramızdaki farkları bir cümleyle ilişkilendirmek doğru değil ama mesela ben böylesine bir iğrenç espri yapmam.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı