En sevdiğiniz Müslüman ülke

Islamiyet bir din. Bu dini kabul edip yasayanlar müslüman. Bu konuda hemfikirsek, söylediklerimde yanlis nerede? Detaylara odaklanmissiniz bayagi :)
Insan degil düsünebilen canli varlik ya da otomobil degil araba demek gibi bir sey verdiginiz örnek :)

Sevgiler :)
Yazdığınızda herhangi bir hata yok. Dogmatik konulara ait kavramlar düzeltilmeli. Yüzlerce insan okuyor forumu çünkü.

Best Regards,
 
Şunu belirteyim ki bilmişlik için yazmıyorum, elimden geldiğince ve bilgim yettiğince doğru bilinen yanlışları düzeltmeye çalışıyorum.
"İslam ülkesi" deyince aklımıza, hatta gözümüzün önüne; Arap yarımadasında, herkesin entari ile gezdiği, kadınların kırbaçlandığı, özgürlük kavramı olmadığı ve petrolle zenginleşmiş, şöhret içinde yaşayan tabir-i caiz ise p*çlerin olduğu bir ülke geliyor ne yazık ki. Hatta daha da yazığı günümüzdeki İslam ülkelerinin yani şeriat ile yönetilen ülkelerin gerçekten de böyle oluşu. Bu da Şeriat hakkında birçok kişiyi yanlışa sürüyor. Şunu belirteyim ki Şeriat asırlar öncesinin medeniyetidir, bunu gerekirse detaylı bir şekilde tartışırız (umarım gerekmez). Osmanlı'da da halkın dürüstlüğünü, ahlâkı, güveni, merhameti ve yardımseverliği sadece bizden de değil, batılı ve hatta İslam düşmanı gezginlerden bile duymak mümkün. Şeriatın günümüzde uygulanabilmesi ayrı bir konu, Şeriatın bugünün şartlarında layıkıyla uygulanabileceğini düşünmüyorum. Bütün bunlar bir yana konu sahibi zaten halkının Müslüman olduğu ülkeleri sormuş, bu konuda Şeriata laf etmenin bir lüzumu yok.

Konuya gelirsek Özbekistan'a hayranım ve büyük bir hızla gelişmekte.
 
Bir ülkeyi X dinin fazlalığından dolayı seviyorum diyenleri görmek entresan. Bir ülkeyi sevmek için öncelikle insanları tanımak lazım. Bir insanı da iyiliği ve kötülüğüne göre seversiniz. Yaptıklarına ve davranışlarına bakarsın. İnsanın iyiliği ve kötülüğü de inandığı dine göre değişmez. Dinin kavramını halen anlamışsınız. Din, inanan ve O'nun arasındadır. Hep kimin neye inandığı neye taptığı neyi sevdiği sizin için önemli. Bu şekilde ayırım yapabiliyorsunuz. Bu şekilde devam edin.

"O ülkede çok iyi insanlar var ama hepsi ateist, ben bu ülkeyi sevmiyorum. Çünkü benim dinime inanmıyorlar."
"O ülkede çok hırsız, dolandırıcı ve kötü insan var ama hepsi müslüman, ben o ülkeyi çok seviyorum."

Kimseye cevaben yazmadım. Genel olarak 40 yıldır gördüklerimi yazıyorum.

Ayrıca Özbekistan hayranı olarak yazanlara cevap vereyim. Bir Türk olarak gidin görün. Yabancıların tepesine nasıl biniyorlar, nasıl haraç kesiyorlar ve nasıl rüşvet alıyorlar anlarsınız o zaman. Koskoca firmanın fabrikasına el koyabiliyorlar ya da işine gelmeyini vurup, öldürebiliyorlar.
 
Nüfusunun çoğunluğu Müslüman olan sevdiğim ülke yok, doğası vs çoğu ülkenin güzel, ancak "sevmek" derken nasıl bir sevme olduğuna bağlı, güzelliklerini, doğasını diyorsanız neredeyse hepsinin güzel eserleri var içinde, ancak halkı, yönetimi soracak olursanız hiçbiri.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı