En sevdiğiniz tarihi kişilik?

Siyasi anlamda destek olan Stalin değil Lenin oldu. Nedeni de kuruluş döneminde Türkleri sevdiği için değil, bu topraklarda İngiliz/Fransız olması onların işine gelmediği için. Ayrıca Buhara gibi Türki cumhuriyetlerden yapılan 100 birimlik yardımın 10 birimi nakit, 10 birimi mühimmat olarak verildi. Kalanına ne olduğunu sen araştır. Bu işte her anlamda en kârlı çıkan Ruslar oldu. Hem desteğin önemli kısmını ceplerine attılar hem de bu topraklarda onlar için daha büyük tehdit oluşturacak batı bloğunun ağır ülkelerinden 2 tanesi sınırlarından uzak kaldılar... Kurtuluş zamanında Ruslar'dan "bir yere" kadar destek almayı başaran Atatürk'ün politik becerisine övmek lazım, tek atımlık kurşunu tam olması gereken konuda tam olması gerektiği gibi kullandı.


NATO'ya neden girdiğimize hiç baktın mı? NATO'ya yana yakıla bir şekilde kapağı atmasaydık bizden doğu topraklarının bir kısmını isteyen Stalin ve Sovyetlerle yalnız başımıza kalacaktık.

Ruslar için tarihi 2 düşman vardır, birisi İsveçliler diğeri Türkler. Osmanlı'nın yıkılışını başlatan, Balkan ülkelerine destek olan, Yunanistan'ın kurulmasını sağlayan ve İzmir çevresini Akdeniz ulaşımı için Karadeniz'deki Sivastopol gibi "üs" şehri olarak kullanmak isteyen milletten bahsediyoruz burada.

Boş beleş cümleler kurup milletin düşüncelerine laf etmeyin. Burası tartışma yeri değil kardeşim. Zoruna gidebilir ama otur sus. Burada sadece üç sevdiğimiz lideri söylüyoruz tamam bitti.
 
@meola147 Okuduğunu tekrar daha dikkatli okumanı tavsiye ediyorum. Senin tercihine mi bir şey demişim yoksa yanlış ya da eksik bildiğin ve sana araştırman gerektiğini belirttiğim bir kısma mı cevap vermişim?

Konu tarihi kişilikler değil, söylediğin Ruslar Türk düşmanı değil söylemine verdiğim cevap. Böyle atıp tutmakla olmuyor, aç araştır ondan sonra gel bence öyle değil nedenleri de şunlar de. Ya da haklıymışsın o kısmı kaçırmışım teşekkür ederim de geç.

Not: Hitler benim için neyse Stalin de ondan farklı değildir. Kendisinin politik dehayla hiçbir alakası yoktur, savaşın başında Hitler ile anlaşma yapan ve Polonya'yı işgal eden ondan sonra Hitler kendisine saldırana kadar saldırmayacağına inanan zalimin biriydi. Ukrayna ve eski Türki cumhuriyetlerde milyonlarca insanın ölümüne neden olmuştur, Lenin'in kendisinden sonra yerine geçmesini istediği Troçki'ye suikast düzenlemiştir.
 
Son düzenleme:
Benim de sevdiğim fikirlerini ve düşüncelerini beğendiğim birçok insan var ancak son zamanlarda Türk havacılığı ve sanayisi için birçok şey yapan Nuri Demirağ'ı beğeniyorum. Onun dışında Nikola Tesla, Stephan Hawking gibi kişilerde bilim tarihi için önemli şeyler yapmışlardır.
 
Yavuz sultan selim. 8 sene de 40 yıllık iş ortaya koymuş bana göre Türk ve dünya tarihinin en büyük lideri.
 

Dosya Ekleri

  • 0x0-gecilemez-sanilan-colu-asti-yavuz-sultan-selim-1524582423329.jpg
    0x0-gecilemez-sanilan-colu-asti-yavuz-sultan-selim-1524582423329.jpg
    36,2 KB · Görüntüleme: 36

Yeni konular

Geri
Yukarı