En sevdiğiniz ülke hangisi?

Hocam siz videoları düzgünce izlediğinize emin misiniz? Beyaz Kurt'tan bahsediyorsunuz sanırım. Adam neredeyse bütün videolarında hükümeti eleştiriyor. Gündemdeki konuları alması da gayet normal. Çoğunluğun olduğu tarafı destekliyor derken olaydan olaya değişir çoğunluğun hangi tarafta olduğu, fakat adamı çok uzun zamandır takip ediyorum ve kötü bir tarafı desteklediğini veya kötü bir niyeti olduğunu görmedim. Eğer var ise linkini atabilirsiniz. Metinleri yapay zekaya hazırlattırıp hazırlattırmadığını bilmiyorum. Fakat hazırlatsa bile, günümüzde bu gayet normal bir şey yapay zekadan destek almak. Başkalarının fikirleri üzerinden diyorsunuz. LGBT konusunda Türkiye'de çoğunluk LGBT olan insanlara karşı büyük bir nefret gösteriyor, toplumdan dışlıyor. Fakat beyaz kurt ise videosunda diyor ki "bu insanları sevmeyebilirsiniz, fakat bu onların özgürlüğünü elinden alabileceğiniz anlamına gelmez" diyor. Bu mu çoğunluğun fikri? Gayet de mantıklı konuşuyor adam. Bütün videolarında da objektif olduğunu düşünüyorum. Öyle düşünmüyorsanız kanıtlamak için video atabilirsiniz. Mevcut hükümeti desteklediğini düşünmeniz çok garip açıkçası. Hükümeti eleştirdiği için sürekli dava yiyen bir adam hakkında nasıl böyle düşündüğünüzü anlamadım. Z kuşağı bu adamın mantıklı olduğunu gördüğü için izliyor, abone oluyor, yorum yapıyor. Videolarında gündemdeki olayları, bilinmeyen, sesi duyulmamış olayları anlatıyor ki insanlar görsün diye. Yani adam gündemdeki olayları konuşmasın da ne konuşsun? Neyi eleştirsin bana söyler misiniz? Siz olsanız gündemdeki kaos olayları hariç neyi eleştirirsiniz mesela bir eleştiri kanalı olsaydınız?
Hocam keşke uzun paragraf yazmadan önce kimi eleştirdiğimi sorsaydınız. Sadece enes adlı kanaldan bahsediyorum.

Hocam keşke uzun paragraf yazmadan önce kimi eleştirdiğimi sorsaydınız. Sadece enes adlı kanaldan bahsediyorum.
Hocam eyvah.

O zaman ona göre kısa cevap vereyim. Yazdığım uzun paragraftaki şeylerin benzerini o adam için de söylerdim. Yani onun da kanalındaki videoları izliyorum bazen. Onun da öyle hükümeti alttan alttan desteklediğini falan hiç görmedim ve şu an yeni attığı videosunu gördükten sonra da öyle bir şey olmadığını anlayabilirsiniz.

Hocam eyvah.

O zaman ona göre kısa cevap vereyim. Yazdığım uzun paragraftaki şeylerin benzerini o adam için de söylerdim. Yani onun da kanalındaki videoları izliyorum bazen. Onun da öyle hükümeti alttan alttan desteklediğini falan hiç görmedim ve şu an yeni attığı videosunu gördükten sonra da öyle bir şey olmadığını anlayabilirsiniz.
Hocam dediğim gibi en son 10 ay önce izledim değişmiş olabilir. Bence bir eleştiri kanalının ana amacı izleyene yeni bir fikir katmak olmalı. Şahsen izlediğim zamanlar bana hiç bir şey katmadı kendisi dediği her şeyi 1 gün öncesinden haberlerden biliyordum.

@hoot owl Peki sana bir soru: Bu kanalları izlerken neyi duymayı amaçlıyorsun?
Belirli bir şeyi duymayı amaçladığım yok hocam siz neyi duymayı amaçlıyorsunuz?

Hocam dediğim gibi en son 10 ay önce izledim değişmiş olabilir. Bence bir eleştiri kanalının ana amacı izleyene yeni bir fikir katmak olmalı. Şahsen izlediğim zamanlar bana hiçbir şey katmadı kendisi dediği her şeyi 1 gün öncesinden haberlerden biliyordum.

Eleştiri kanalının amacı eleştirmektir. Bir konunun veya bir olayın kötü yanlarını ve iyi yanlarını söyler. Objektif yaklaşır konuya. Benim izlememin sebebi gündemi ve bilinmeyen olayları öğrenmek. Eleştiri yaptığı konuların da çoğunda haklı olduğunu düşünüyorum şahsen.

Buna iki türlü cevap vereceğim. Yaşamak için beni en çok cezbeden yer Avrupa. Hollanda, Almanya ve İngiltere. Bunlardan sonra Kanada sırayı çekiyor.

Süpergüç bakımından ise ABD'yi çok seviyorum ve destekliyorum. Yaşamak için çok tercih edeceğim ülke değil ama.

Yukarıda da bahsettiğim gibi ana temanın ülke sorunları olduğu bir kanalı izleyip ''çok fazla sorun var'' demek çok doğru olmasa gerek.
Hocam kusura bakmayın fakat bu doğru yani. Gerçekten fazla sorun var ülkede. Ben sadece o kanallara göre söylemiyorum bunu yani. Kendi hayatımdaki deneyimlerime göre de söylüyorum yani. Asgari ücretin ortalama, hatta kötü bir evin bile kirasıyla eşit olduğu bir zamandayız. Ben kendime ileride bilgisayar almak istiyorum. Fakat doğru düzgün bir bilgisayar için en az 30-35K TL gibi bir bütçe olması lazım. O da yetmeyebilir hatta. Ben ülkeyi kötülüyorum fakat ülkenin eğer düzgün yönetilirse ve halk düzelirse ülkenin çok iyi yerlere gelebileceğini de düşünüyorum. Asıl sorun da böyle bir şeyin olmaması. Yoksa sizin dediğiniz gibi bu ülkeden daha kötüleri de var. Hindistan ve Kuzey Kore gibi. Kuzey Kore gibi olma yolundayız ama orası ayrı.

Türkiye ve Türk ülkelerin dışında en sevdiğiniz ülke neresidir? Ayrıca sebebi nedir?
Türk ülkeleri dahil olsaydı Kırgızistan başta hepsini gezerdim hatta Afganistan'daki Türk gruplarını Hristiyan Türk gruplarını görmek isterdim.
Şöyle bir Viyana yapıp orada çay demlemek, Eski Osmanlı topraklarını görmek hiç fena olmazdı.

Hocam kusura bakmayın fakat bu doğru yani. Gerçekten fazla sorun var ülkede. Ben sadece o kanallara göre söylemiyorum bunu yani. Kendi hayatımdaki deneyimlerime göre de söylüyorum yani. Asgari ücretin ortalama, hatta kötü bir evin bile kirasıyla eşit olduğu bir zamandayız. Ben kendime ileride bilgisayar almak istiyorum. Fakat doğru düzgün bir bilgisayar için en az 30-35K TL gibi bir bütçe olması lazım. O da yetmeyebilir hatta. Ben ülkeyi kötülüyorum fakat ülkenin eğer düzgün yönetilirse ve halk düzelirse ülkenin çok iyi yerlere gelebileceğini de düşünüyorum. Asıl sorun da böyle bir şeyin olmaması. Yoksa sizin dediğiniz gibi bu ülkeden daha kötüleri de var. Hindistan ve Kuzey Kore gibi. Kuzey Kore gibi olma yolundayız ama orası ayrı.
Dediğim gibi unuttuğun kısımlardan birisi Türkiye'nin nüfusu. Türkiye'deki olayları nüfusa oranlamak yerine ''bak X ülkesinde en son 3 gün önce cinayet olmuş'' diyor insanlar mesela. X ülkesinin nüfusuna bakıyorum Kocaeli kadar nüfusu var. Bu yanlış. Şu bir gerçek ki tüm dünya genelinde psikolojik sorunlar artıyor, görünen o ki daha da artacak. Yani üzülerek söylüyorum ki bu vakalar artacak.
Ev konusunda sana katılıyorum, kesinlikle Türkiye'deki konut fiyatları hem çok fazla hem de serbest piyasa suistimal ediliyor ancak yakın tarihi pandemi öncesi ve sonrası olarak ayırsak yanlış olmaz zira konut pahalılığı pandemi sonraı ciddi artış gösterdi. Öyle ki bugün birçok Avrupa ülkesinin başkentinde tek kişi çalışarak yaşamak çok güç. Ne kadar doğru kaynak vardır bilmem ama ortalama ücretle başkent ev kiralarını kıyaslarsanız bunu görebilirsiniz. Fransız bir arkadaşım Paris'teki evlerin metrekaresinin Türkiye'ye göre çok çok küçük olduğunu ve kiralarının yüksek olduğunu söylemişti. Kendisi 24 metrekarelik evde yaşıyordu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı