Merhaba. Eski bilgisayarlar için en hafif, performanslı ve arayüzü iyi bir Linux arıyorum. Ayrıyeten Wine yüklenebilen bir dağıtım olursa çok iyi olur.
Hocam Linux Mint Xfce hafif bir dağıtım dimi?Linux Mint Xfce veya Mate sürümü iyi olur bence.
Hocam Linux Mint Xfce hafif bir dağıtım değil mi?
Hocam daha hafif olanı var mıdır acaba? Sistemde 3 GB RAM var.Mint'in Xfce ve Mate sürümü boşta 500 MB civarı RAM yiyor. Ayrıca işlemci kullanımları düşük.
Eğer 20 yıllık bir cihaz değilse rahat açar.
Hocam daha hafif olanı var mıdır acaba? Sistemde 3 GB RAM var.

www.bodhilinux.com
				Çok fazla teknik detayArch tabanında çoğu dağıtım yüklediğin masaüstü ortamına göre hafifleşiyor, çünkü çoğu dağıtım saf haliyle hafif. Önerim artix veya endeavouros.
Debian tabanında en hafifleri antiX, bodhi, wattos var. Ayrıyeten saf debian da kurabilirsin. Veya Debian'dan daha hafif olan farklı bir init sistemine sahip debian çatallaması olan devuan da kullanabilirsin.
Çok fazla teknik detaytavsiye isteyen adama init sistemi, snap/flatpak/canonical/red hat muhabbetine falan girmeyin. Artix önerecekseniz önerin ama yeni öğrenen adamın kafasını bilgi ve flamewar bombardımanına boğmayın. Yeni kullanıcıların şevkini kırarsınız.
Verdiğin tavsiyeler arasında sadece endeveouros'i eleyeceğim ama kalanların hepsi oldukça iyi tavsiyeler. Endevour çok ağır kişiselleştirmeler yapıyor. Normalde 400-500 MB yemesi gereken Xfce Endevour'da 800 falan yiyordu yanlış hatırlamıyorsam.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.