Endeks Bilişim garanti deneyimi

Maxtoric

Megapat
Makaleler
3
Merhaba. Meşhur endeks bilişim garantisine bende bulaştım. Bu süreçte ne olduğunu anlatacağım.
Araştırdığımızda endeks bilişim ile ilgili deneyimlerin 9/10'u olumlu oluyor kalan 1'i de sonucu bildirmiyor. Ben de garantiye yollarken iyi bir deneyim yaşayacağımı düşündüm. Öncelikle Gigabyte H610 m V2 olan anakartımda reset atmadan görüntü vermeme sorunu bulunmaktaydı ve buzzer bağlayınca 5 bip sesi veriyordu. Ancak araştırdığım kadar işlemcide genelde sorun çıkma olasılığı çok düşükmüş.

Neyse bu sorun 6 ay devam etti bir sabah oyuna girerken ekran siyah oldu. Bundan sonralarında ekran kartım driver kurulu olup olmadığı fark etmeksizin yük altında 5 dakika, boşta 30-40 dakika dayanıp siyah ekran veriyordu.

Başlarda PSU sandım ancak masraf yapmak istemedim. Zaten halihazırda 2 sorun var iken endeks bilişime yollamak istedim.

iletişim

Kendilerine ekran kartım için mail attım. Seri no. İstedi. Ben de yolladım ancak şöyle bir sorun vardı, bu arkadaşlara mesai saatinin dışında mail attığınızda kendilerine gitmeme gibi bir olayı vardı ve ben de 18:50 gibi yollamıştım. 2-3 gün bekledim seri no. Atmama rağmen geri dönüş olmadı. Ben de anakart için aynı şeyi yaptım bu sefer seri no. Bıraktım. Teknik servis bana işlemcide sorun olduğunu ve garantiye yollamam gerektiğini söyledi. Ben bu sistemi başka bir tanıdığımdan aldım ve kendisi faturayı kaybetti işlemciyi İtopya'ya yollamak için fatura lazımdı. İtopya sağ olsun 2 haftadır her gün aradık lakin her seferinde biz sizi arayacağız diyerek geçiştirdiler. Ben de "ulan ne kaybederim dedim"

İletişim olarak maalesef kötü bir deneyim yaşadım. Neyse bu sefer garantiye yollamak ile ilgili kendilerine mail attım sağ olsunlar ayrıntılı cevap verdiler.

kargo​

2 kartı da kutularına koydum ve kutunun üstüne;
İsmimi,
Soy ismimi,
T.C kimlik numaramı,
Adresimi,
Telefon numarası ve e-postamı
Yaşadığım sorunu ayrıntılı bir şekilde.
Yazdığım bir kağıt yapıştırdım.

Daha sonra bir poşete koydum bantladım ve kargoya şubesine gittim.

Kendileri belirttiklerine göre 1999'dan beri bu işteler ancak bunca senedir hala kargo anlaşmaları yok 😀

Diğer kargolar belki daha ucuzdur ama ben daha çok güvendiğim için Yurtiçi Kargo'ya verdim Fatih'te yani Avrupa yakasında yaşamama rağmen benden 228 TL aldılar. Yurtiçi Kargo çalışanı alıcı ödemeli yaparsam 98 TL tutacağını ve endeks bilişim ile konuşmamı önerdi ama zaten endeks bilişim'e zar zor ulaşıyorken kargoyu ret edebilirler diye risk almak istemedim. Sabah 11'de dağıtıma çıktı ve öğlen 13'te kendilerine ulaştı. Kendilerine mail attım ve arıza kaydını yaptıklarını 1 gün sonra servise göndereceklerini, ortalama 1 hafta servis süresi olduğunu söylediler.

4. gün​

Kendilerini rahatsız etmeden 4 gün bekledikten sonra durumu öğrenmek için mail attım. Cumartesi olduğu için tahmin edebileceğiniz gibi pazartesi dönmediler.

6.gün​

Salı günü kendim aradım ve durumu sordum. Gigabyte Türkiye'ye gittiğini ve hala dönmediğini söylediler. Sevk tarihi dedikleri gibi gönderdikten 1 gün sonraydı. Ben tamir olursa mail atacak mısınız dedim hayır direk kargolayacağız dediler. Teşekkür ettim kapattım.

7.gün​

Okulum vardı ve telefonum şarjı bitik şekilde gittiğim için okul boyunca şarjda kapalı durdu. Sürekli aklımdan bugün arayacağım diyordum sıkıntıdan telefonu elime aldım açtım ve Yurtiçi Kargo'dan 2 mesaj gelmişti. Birisi endeks bilişim tarafından ürünümün kargoya yollandığı ile ilgili, diğeri ise 2 saat sonra olup ulaştığı ile ilgiliydi.

Ben gönderdiğim için mi yoksa daha iyi diye mi bilmiyorum ama geri gelirken de yurt içi kullanmışlar. Para da almadılar.

sonuç​

Evet garip bir şekilde dedikleri gibi tam 1 hafta sonra hallettiler.
Eve kocaman bir kutu gelmişti. Kutuda Tebilon yazıyordu dedim bu ne diye araştırdım mağazaydı acaba yeni bir şey mi gönderdiler diye ama göndermemişlerdi. Kutunun üstünde e-irsaliye vardı orada da kartlarım yazıyordu. Kutu kendi başına sanki altın varmış gibi Gigabyte yazılı bant, AMD yazılı bant, endeks bilişim yazılı bant yapıştırılmıştı 10 dakika boyunca bantları sökmekle uğraştım. Açtığımda 2 kartım da kutudaydı hepsini çıkarttım açarken sorun görülmedi notuyla karşılaşmaktan korkuyordum ancak 2 kartın da sorunu tespit edilip çözmüşlerdi. Fotoğrafları alta bırakıyorum:

1717842832734.png

1717842869881.png

Teknik servis ile alakalı şikayet vardı sorunu çözmüyorlar diye ancak 2 haftadır sorun yaşamadım ve çok memnun kaldım. Faturam olmadığı için 2 ürünü de fatura olmadan yolladım. İncelemede fatura yok yazıyor ancak sağ olsunlar geri çevirmemişler. Endeks bilişim kesinlikle hakkını veriyor eğer kartın sorunu çözülmemiş olsaydı muadili veya daha iyisini yolluyorlarmış.

Beni bilgisayardan soğutan 2 sorunu da çözdükleri için kendilerine teşekkür ediyorum. Eğer garanti yollayacaksanız adamlara bir şey söylemenize gerek yok yollamanız yeterli seri numarasını unutmayın yeter. O numara ile kartın durumunu takip ediyorlar. Keşke arıza takip sistemi de olsaydı.

Merhaba hocam aylar önceki konuna denk geldim. Tebilonun çalışmakta oldugu AMD distribütörü endeks bilişimmiymiş. Eğer bu doğruysa gönül rahatlığı ile alışveriş yapılır.

Merhaba hocam aylar önceki konuna denk geldim. Tebilonun çalışmakta oldugu AMD distribütörü endeks bilişimmiymiş. Eğer bu doğruysa gönül rahatlığı ile alışveriş yapılır.
Bilgi için teşekkürler. O halde mümkünse Tebilon'dan almak daha mantıklı. Bazı distribütörler maalesef hiç uğraşmıyor.

Bilgi için teşekkürler. O halde mümkünse Tebilon'dan almak daha mantıklı. Bazı distribütörler maalesef hiç uğraşmıyor.

Mantıklı hocam. Satıcı garantili hiçbir şeye bulaşmayın. Bizzat telefonla aradım. Endeks bilişime yolluyoruz problemli ürünleri dediler. Teyit için endeks bilişimi aradım doğruladılar

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı